Kako narediti spletno mesto za spletni kviz (korak za korakom)

MY #1 advice TO CREATE full TIME income online: click on right here

Ali želite ustvariti svojo spletno stran za kviz?

Spletna stran z interaktivnimi kvizi je lahko zabaven projekt in odličen način za pasivni dohodek. Z ustvarjanjem spletnega mesta za kviz z WordPressom imate popoln nadzor nad funkcijami, oblikovanjem in monetizacijo vašega spletnega mesta za kviz.

V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto sestavite spletno mesto za kviz korak za korakom, brez potrebnih tehničnih veščin.

Kaj potrebujete za izdelavo spletnega mesta za kviz z WordPressom?

Če želite ustvariti spletno mesto za kviz, kot je Buzzfeed ali drugo, obstaja nekaj zahtev:

 • A domena (na primer instance.Com ali wpbeginner.Com)
 • Račun za spletno gostovanje (to je prostor za shranjevanje vseh datotek vašega spletnega mesta)
 • Tema WordPress (to nadzoruje oblikovanje vašega spletnega mesta za kviz)
 • Pravi vtičniki WordPress (vtičniki so kot aplikacije in vašemu spletnemu mestu dodajo funkcije, kot so kvizi)
 • 1 ura vaše nerazdeljene pozornosti

Odvisno od tega, s koliko kvizov želite začeti, je mogoče ustvariti celotno spletno mesto za kviz od začetka do začetka v manj kot eni uri. Vodili vas bomo skozi vsak korak.

V tej vadnici bomo obravnavali naslednje:

 • Kako pridobiti brezplačno ime domene
 • Kako izbrati najboljše gostovanje
 • Kako izbrati temo WordPress
 • Katero spletno orodje za kviz uporabiti
 • Kako ovrednotiti svoje spletno mesto za kviz
 • Dodatna orodja in viri za razvoj spletnega mesta za kviz

pripravljeni? Začnimo!

1. Korak: Izbira prave platforme za spletno mesto

Če želite ustvariti spletno stran, morate najprej izberite izdelovalca spletnih strani platforma.

Zelo pomembno je, da za začetek izberete pravega, saj lahko kasnejše premikanje platform predstavlja veliko težav.

Ker ste tukaj in to berete, ste na pravi poti. Toplo priporočamo WordPress, ker je 100 % brezplačen in vam omogoča popolno svobodo pri ustvarjanju katere koli vrste spletnega mesta, ki ga želite. Več kot forty three % vseh spletnih mest na internetu poganja WordPress.

Vendar pa obstajata dve vrsti programske opreme WordPress, zato se boste morali prepričati, ali uporabljate pravo. Najprej je tu WordPress.Com, ki je platforma za gostovanje blogov. Drugi je WordPress.Org, ki je brezplačna programska oprema, ki jo priporočamo.

Uporabili bomo drugo možnost (WordPress.Org), ker je močnejša. Za podrobno primerjavo si lahko ogledate naš vodnik na razlika med WordPress.Com in WordPress.Org.

Če želite ustvariti spletno mesto za kviz, boste potrebovali tudi a domeno in spletno gostovanje. Izbira pravega spletnega gostovanja je pomembna, ker podpira celotno spletno mesto. Želite najti hitro in zanesljivo gostovanje, ki lahko raste z vami, ko raste vaše spletno mesto.

Običajno lahko ime domene stane 14,ninety nine USD na leto, gostovanje pa se običajno začne okoli 7,ninety nine USD na mesec. To je lahko velik strošek, če šele začnete.

Zato priporočamo Bluehost.

Začetek uporabe osebnega spletnega mesta na Bluehost

Bluehost ga uradno priporoča WordPress in so se dogovorili, da našim bralcem ponudijo brezplačno domeno in velik popust na spletno gostovanje.

Najboljše od vsega je, da Bluehost samodejno namesti WordPress namesto vas, tako da lahko takoj začnete graditi svoje spletno mesto za kviz.

Profesionalni nasvet: Pametno je izbrati nišo ali posebno temo za spletno mesto za kviz. Namesto ustvarjanja splošnega spletnega mesta za kviz, ki bi moralo tekmovati z velikimi spletnimi mesti, kot je Buzzfeed, lahko postanete znani po specializaciji za določeno temo, kot so video igre, geografija ali pop glasba.

Ko ste kupili svoje gostovanje in izbral ime domeneboste lahko dostopali do svojega novega mesta WordPress s klikom na gumb »Prijava v WordPress« na nadzorni plošči gostovanja.

Nadzorna plošča Bluehost - prijavite se v WordPress

Sledite našemu vodniku naprej kako narediti spletno stran za podrobnosti o tem, kako nastaviti WordPress in začeti dodajati vsebino na svoje spletno mesto.

2. Korak: Izbira popolne teme WordPress

Ko uporabljate WordPress, je tema, ki jo izberete, tista, ki določa postavitev in oblikovanje vašega spletnega mesta.

Na voljo je na tisoče brezplačnih in vrhunskih tem, zaradi česar je težko izbrati.

Čeprav so na voljo teme za kviz, priporočamo, da namesto tega poiščete preprosto temo.

Ni vam treba kupiti modne teme z vključenimi funkcijami kviza, ker so pogosto počasne in napihnjene ter vas bodo za vedno priklenile na uporabo njihovega dizajna. Namesto tega je bolje uporabiti vtičniki da na svoje spletno mesto dodate kvize. Spodaj vam bomo pokazali, kako to storiti.

Z uporabo preproste teme boste imeli možnost, da v prihodnosti spremenite svoj dizajn, ne da bi prekinili kakršne koli kvizi ali druge funkcije.

Kljub temu imamo poglobljen članek, ki vam bo pomagal izberite popolno temo WordPress.

Če želite hitro izbrati, je naša najboljša priporočena tema za spletno mesto za kviz Astra.

Z Astro lahko začnete brezplačno in vključuje na desetine profesionalno oblikovanih predlog, med katerimi lahko izbirate.

Če želite zgraditi a popolnoma prilagojena tema WordPresspotem priporočamo uporabo SeedProd.

SeedProd je graditelj spletnih mest povleci in spusti za WordPress, ki vam omogoča izdelavo spletnih mest po meri brez pisanja kode.

Koda kupona SeedProd Website Builder

Za več možnosti teme si lahko ogledate naš seznam najboljše preproste teme če želite osredotočiti dizajn na svoje kvize, ali si oglejte naš izbor najboljše teme revij za modele, ki vsebujejo več slike.

Ko izberete temo, si lahko ogledate naš vodnik kako namestiti temo WordPress da ga nastavite.

three. Korak: Namestite prave vtičnike za spletni kviz

Ko nastavite svojo temo, je naslednji korak dodajanje kvizov na novo spletno mesto.

Najboljši način za to je z vtičnikom za kviz.

Vtičniki so kot aplikacije za vaše spletno mesto WordPress. Omogočajo vam, da svojemu spletnemu mestu dodate vse vrste različnih funkcij.

Priporočamo nekaj različnih vtičnikov za kviz:

1. Močne oblike

Grozljive oblike

Grozljive oblike je napreden graditelj obrazcev, ki vam omogoča ustvarjanje obrazcev po meri z zmogljivim graditeljem povleci in spusti, vključno s kontaktnimi obrazci, spletni kalkulatorjiin več.

Na voljo je z desetinami predlog obrazcev, lahko pa ustvarite svoje iz nič.

bold paperwork lahko uporabite za ustvarjanje kvizov, ki se samodejno ocenjujejo za uporabnika. Ko oddajo kviz, jim lahko pošljete rezultat po e-pošti, zaradi česar je ta vtičnik odlično orodje povečati svoj e-poštni seznam.

Opomba: Pridobiti boste morali vsaj poslovni načrt, ki vključuje dodatek Quiz Maker.

Za več podrobnosti si oglejte naš vodnik na kako enostavno ustvariti kviz v WordPressu.

2. Interact Quiz Maker

Interact Quiz Maker

engage Quiz Maker je zmogljiva aplikacija za ustvarjanje virusnih kvizov, tako da lahko ustvarite potencialne stranke.

Ponuja ustvarjalnik kvizov povleci in spusti s funkcijami za prilagajanje dizajna, sloga in barv vaših kvizov. Poleg tega vključujejo več kot 800 vnaprej izdelanih predlog za kvize, ki jih lahko uporabite iz škatle ali prilagodite.

Ena izjemna značilnost Interacta je, da lahko ustvarite razvejane kvize, ki prikazujejo vprašanja na podlagi uporabnikovih odgovorov na prejšnja vprašanja. Imajo tudi funkcije socialne skupne rabe, tako da lahko vaši kvizi postanejo viralni, ko ljudje delijo svoje rezultate.

interact se integrira tudi z storitve e-poštnega trženja tako da lahko povečate svoj seznam.

3. MemberPress

Domača stran MemberPress

MemberPress ali je najboljši vtičnik LMS (sistem za upravljanje učenja) za WordPress.

Če želite ustvariti spletno mesto za kviz s tečaji, točkovanjem in ocenami, potem MemberPress je najboljša možnost. To je popolna rešitev za tečaje, ki vam omogoča ustvarjanje učnih načrtov in ravni naročnin, upravljanje uporabniškega dostopa in plačil in še veliko več.

Za več podrobnosti si lahko ogledate naš celoten vodnik na kako ustvariti in prodati spletne tečaje v WordPressu.

Ko na svojem spletnem mestu ustvarite kvize, boste morda želeli začeti monetizirati svoje spletno mesto. To bomo obravnavali naslednjič.

4. Korak: Monetizacija spletnega mesta za kviz

Če želite zaslužiti s svojim spletnim mestom za kviz, obstaja več načinov za to.

Ustvarite e-poštni seznam

Prvič, vedno priporočamo, da začnete e-poštni seznam.

Kvizi so pameten način za pridobivanje naročnikov na e-pošto, saj ljudje pogosto z veseljem vnesejo svoj e-poštni naslov, da prejmejo rezultate kviza.

E-poštni advertising and marketing je pomemben ker se večina obiskovalcev spletne strani ne vrača. Ko so na vašem e-poštnem seznamu, jim lahko pošljete zabavna glasila, da se vrnejo na vaše spletno mesto.

Ko pridobite dobro število naročnikov, lahko dobite celo plačane sponzorje za svoje e-amateur.

Za začetek si oglejte naš vodnik kako začeti e-poštni seznam na pravi način in naša primerjava najboljše storitve e-mail marketinga.

Prikazni oglasi

Enostaven način za začetek monetizacije spletnega mesta za kviz je prodaja oglasov.

Naš vodnik si lahko ogledate na kako monetizirati blog WordPress z Google AdSense za začetek in ta vadnica naprej kako optimizirati svoj prihodek od AdSense za več nasvetov.

Medtem ko je Google AdSense priljubljen in ga je enostavno nastaviti, je denar, ki ga lahko zaslužite, omejen, Google pa veliko prispeva.

Druga možnost je prodaja oglasnega prostora na vaši spletni strani neposredno, tako da se lahko o ceni pogajate sami. Če želite izvedeti več, si lahko ogledate naš vodnik na kako prodajati oglase na svojem blogu WordPress.

Za več idej o monetizaciji spletnega mesta za kviz si lahko ogledate naš vodnik preizkušeni načini zaslužka na spletu.

Bonus: Najboljša orodja in viri za razvoj spletnega mesta za kviz

WordPress je awesome zmogljiva platforma in ima vsa orodja, ki jih potrebujete za povečanje prometa in dvig vaše spletne strani na višjo raven.

Za hitrejšo rast vašega spletnega mesta priporočamo naslednje vtičnike:

AIOSEO – To je najboljši WordPress seo vtičnik in vam bo pomagal pri višji uvrstitvi v iskalnikih.

MonsterInsights – Omogoča vam enostavno namestite Google Analytics v WordPresstako da lahko razumete, od kod prihajajo vaši obiskovalci in katera vsebina na vašem spletnem mestu je najbolj dragocena.

PushEngage – S PushEngage lahko pošiljanje potisnih obvestil obiskovalcem vašega spletnega mesta in jih spodbudite, da se vrnejo na vaše spletno mesto.

Iščete več? Oglejte si naš seznam obvezne vtičnike WordPress.

Za pomoč pri učenju WordPress-a je tukaj nekaj uporabnih virov:

 • weblog WPBeginner – Tukaj objavljamo naše vadnice za WordPress, navodila in vodnike po korakih.
 • Videoposnetki WPBeginner – Ti videoposnetki po korakih vam bodo pomagali HITRO naučiti WordPress.
 • WPBeginner na YouTubu – Potrebujete več video navodil? Naročite se na naš YouTube kanal z več kot 260.000 naročniki in več kot 28 milijoni ogledov.
 • Načrt WPBeginner – Preverite vtičnike, orodja in storitve, ki jih uporabljamo na WPBeginner.
 • Ponudbe WPBeginner – Ekskluzivni popusti na izdelke in storitve WordPress za uporabnike WPBeginner.

Imamo tudi nekaj vodnikov, ki jih morate upoštevati, ko jih potrebujete:

Če potrebujete več pomoči pri WordPressu, imamo tudi aktivno facebook skupina WordPress z več kot eighty.000 člani, kjer lahko dobite odgovore na katero koli vprašanje o WordPressu.

To je to! Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti spletno mesto za kviz, korak za korakom. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik koliko stane izdelava spletnega mesta WordPressali naš strokovni izbor najboljša programska oprema za klepetalnice z umetno inteligenco.

Če vam je bil ta članek všeč, se naročite na naš YouTube kanal za video vadnice WordPress. Najdete nas tudi na Twitter in fb.

.

MY no 1 advice TO CREATE complete TIME profits on line: click on here

Leave a Comment

error: Content is protected !!