Spletno gostovanje za seo: zakaj je pomembno

MY #1 advice TO CREATE complete TIME profits on-line: click right here

Želite izvedeti preprost način za pospešitev in izboljšanje splošne učinkovitosti vašega spletnega mesta?

Investirajte v dobro gostovanje.

Nevednost ni več izgovor za nobeno podjetje za uporabo poceni spletnega gostitelja.

Uspešnost spletnega mesta je ključni detail, ki lahko pomaga izboljšati vašo uvrstitev, promet in konverzije.

Ta vodnik bo pokrival vse, kar morate razumeti o tem, zakaj je spletno gostovanje pomembno za seo.

Kaj je gostovanje spletnih strani

Ponudnik storitev gostovanja spletnega mesta ali spletni gostitelj je storitev, ki ponuja tehnologijo, ki je potrebna za ogled spletnega mesta na spletu.

Predstavljajte si spletnega gostitelja kot osnovno bazo vašega spletnega mesta. Spletna mesta ali spletne strani so shranjene na posebnih računalnikih, imenovanih strežniki, prek strežnika pa se vaše spletne strani povežejo in dostavijo internetnim brskalnikom.

Torej, ko si uporabniki želijo ogledati vaše spletno mesto, morajo v svoj brskalnik vnesti naslov ali domeno vašega spletnega mesta.

Pri izdelavi spletnega mesta podjetja običajno vložijo veliko časa in sredstev v oblikovanje, razvoj, digitalni marketing in search engine optimization.

Toda spletno gostovanje je eno od področij, o katerem se običajno razmišlja naknadno.

Če ste pripravljeni vlagati v zagotavljanje dobrega videza spletnega mesta in privabljanje prometa nanj, zakaj ne bi zagotovili tudi, da je dejansko spletno mesto hitro, funkcionalno in prilagodljivo?

Uporaba visokokakovostnega spletnega gostitelja lahko poveča vaše stopnje konverzije, skupaj z drugimi koristnimi prednostmi.

Kako spletno gostovanje koristi podjetjem

Če želite spletno mesto za svoje podjetje, boste potrebovali spletnega gostitelja. Čeprav spletno gostovanje običajno ostane v ozadju miselnosti podjetja, je ključnega pomena za vašo spletno prisotnost.

Zanesljiv spletni gostitelj lahko vašemu podjetju prinese številne prednosti, kot so:

 • Izboljšana zmogljivost spletnega mesta.
 • Učinkovito upravljanje podatkov.
 • Izboljšana varnost.
 • Visok čas delovanja.

Skratka, vlaganje v zanesljivega spletnega gostitelja je pametno – in bi moralo pomagati pri rasti vašega podjetja.

Pričakovane funkcije ponudnikov gostovanja

Spletni gostitelji ponujajo več kot le storitve spletnega gostovanja za podjetja. Podjetja za spletne gostitelje ponujajo številne storitve, ki lastnikom podjetij zagotavljajo izkušnjo brez težav in jim zagotavljajo, da se osredotočajo samo na čas in energijo, ki jo porabijo za svoje poslovanje.

Tukaj je nekaj funkcij, ki jih lahko pričakujete od dobrega ponudnika spletnega gostovanja:

 • E-poštni računi: Ponudniki gostovanja bodo od uporabnikov zahtevali, da ustvarijo lastno ime domene. Imena domen in e-poštni računi bodo ena od zagotovljenih funkcij.
 • FTP dostop: FTP omogoča nalaganje datotek iz lokalnega računalnika na spletni strežnik. Vaše spletno mesto bo dostopno prek interneta, datoteke pa bodo s to funkcijo prenesene iz vašega računalnika naravnost v strežnik. Dostop FTP je ključnega pomena za spletne razvijalce.
 • Podpora za WordPress: WordPress, ki poganja skoraj polovico spletnih mest na internetu, je priročen način za ustvarjanje in upravljanje vsebine vašega spletnega mesta.
 • Izboljšana varnost: Številni ponudniki gostovanja, kot je WPEngine, zdaj s svojimi storitvami gostovanja ponujajo brezplačne certifikate SSL.

Najbolj priljubljeni spletni gostitelji

Priljubljena podjetja za spletno gostovanje vključujejo:

 • GoDaddy
 • Spletne storitve Amazon
 • Google Cloud Platform
 • 1&1 IONOS
 • HostGator
 • Bluehost
 • Hetzner na spletu
 • DigitalOcean
 • Tekoči splet
 • WP motor

Zakaj je spletno gostovanje pomembno za seo

Ko gre za search engine optimization, si Google prizadeva zagotoviti najboljše možne rezultate za svoje uporabnike.

To pomeni, da bo močan in zanesljiv spletni gostitelj postavil temelje za vaša prizadevanja za seo.

Google upošteva več dejavnikov, da bi uporabniku zagotovil pozitivno izkušnjo po uporabi njegovega iskalnika. Spletna mesta, ki delujejo hitreje z izboljšanim uporabniškim vmesnikom, se lahko uvrstijo bolje.

search engine optimization je danes velik poudarek skoraj vseh podjetij in blagovnih znamk. Vsakdo želi, da je njegovo spletno mesto navedeno na prvi strani Googla za ustrezne iskalne poizvedbe.

Spletna mesta, ki se ne uvrstijo na 1. Stran v Googlu, verjetno ne bodo najdena. Kot pravi pregovor, je “najboljše mesto za skrivanje spletne strani druga stran Googla.”

Obstajajo trije glavni razlogi, zakaj je spletno gostovanje pomembno za seo: hitrost, varnost in lokacija.

Hitrost

Če pogledamo s praktičnega vidika, je hitrost izjemno pomemben dejavnik za seo.

Počasen in poceni spletni gostitelj bo povzročil počasno spletno mesto. Učinek domin je, da bi to povzročilo slabe uvrstitve, nizek organski promet in minimalne potencialne stranke.

Kaj je rešitev?

Dober spletni gostitelj bo imel visoke hitrosti, kar bo skrajšalo čas nalaganja vaših strani.

Ko določate, kako hitro naj se spletno mesto nalaga leta 2022, mora biti vedno čim hitrejše. Googlovo merilo uspešnosti za idealen čas za mobilno hitrost dve sekundi ali manj.

A 2022 študija je pokazal, da je povprečni čas nalaganja za mobilna spletna mesta približno 4,five sekunde. Za 20 % analiziranih mobilnih ciljnih strani je nalaganje vizualne vsebine trajalo več kot 6,6 sekunde.

Glede na to, da je hitrost enaka prihodku, je to še vedno veliko prepočasi.

Orodja za merjenje hitrosti strani

Potrebujete meritve hitrosti strani? Uporabite ta koristna orodja:

 • Google web page pace ​​Insights
 • GTMetrix
 • Pingdom

Ciljne meritve za spletna mesta

The Poročilo core web Vitals je tisto, kar prikazuje, kako delujejo vaše spletne strani na podlagi podatkov o uporabi v resničnem svetu, ki se imenujejo tudi “podatki na terenu”.

Z osnovnimi spletnimi kazalniki je učinkovitost URL-ja prikazana glede na stanje, vrsto meritve in skupino URL-jev.

middle net Vitals temeljijo na tri metrike:

 • LCP (barvanje največje vsebine): To prikazuje količino časa, ki je potreben za upodabljanje največjega elementa vidne vsebine v pogledu od trenutka, ko uporabnik zahteva URL. Največji detail vsebine je običajno slika ali videoposnetek ali velik blok besedila. Ta metrika je pomembna, ker uporabnika obvešča, da se URL nalaga.
 • FID (zakasnitev prvega vnosa): To prikazuje čas od trenutka, ko uporabnik komunicira s spletno stranjo s klikom na povezavo, do časa, v katerem se brskalnik odzove na dejanje. Ta metrika je pomembna, saj takrat stran postane interaktivna.
 • CLS (kumulativni premik postavitve): To meri skupno vsoto vseh posameznih premikov postavitve za vsak nepričakovan premik postavitve. To se dogaja skozi celotno življenjsko dobo strani. Meritev se lahko giblje od nič, kar ne pomeni nobenega premika, do katerega koli pozitivnega števila. Preostale številke označujejo, koliko se postavitev premakne. Ta metrika je pomembna, ker ustvari slabo uporabniško izkušnjo, če uporabnik med interakcijo s spletnim mestom doživi premik postavitve.

Varnost

Brez močnega varnostnega sistema za vaše spletno mesto lahko trpi zaradi škodljivih težav, kot so hekerji, neželene strani in los angelesžne povratne povezave.

Vse te stvari lahko škodujejo vaši uvrstitvi v Googlu – in potencialno povzročijo ročni ukrep.

Obstaja tudi tveganje, da se vaše spletno mesto okuži z zlonamerno programsko opremo, kar bi lahko povzročilo, da ga iskalniki uvrstijo na črni seznam ali prikažejo varnostno opozorilo v rezultatih iskanja.

Če ne uporabljate spletnega gostitelja z močnim varnostnim sistemom, lahko to negativno vpliva na vaša prizadevanja za search engine optimization.

Ena od funkcij, ki jo morda ponujajo ponudniki spletnih gostiteljev, je plast varnih vtičnic (SSL). To je varnostno potrdilo, ki je standardna tehnologija za ohranjanje varnosti internetne povezave.

Druga prednost močne varnosti je zanesljiva tehnična podpora in storitve za stranke. Kot podjetje želite zagotoviti, da ima spletni gostitelj, ki ga uporabljate, vrhunsko tehnično podporo in storitve za stranke.

Če je nekaj prepočasno ali se spletno mesto zruši, lahko to rešite hitro in učinkovito. Močna ekipa za tehnologijo in podporo strankam bo olajšala vse skrbi ali paniko, če bo vaše spletno mesto kdaj padlo.

Lokacija

Lokacija je pomemben dejavnik pri seo vaše spletne strani. Iskalniki bodo pri iskanju optimalnih rezultatov upoštevali signale, ki temeljijo na lokaciji.

Nekaj ​​vprašanj, ki jih je treba upoštevati:

 • Kje je uporabnik?
 • Kje je posel?
 • Kje se nahaja stran?

Vse to so praktični razlogi za to, kje bo gostovalo vaše spletno mesto. Ima vlogo pri določanju, kako daleč morajo podatki potovati, in njihovo hitrost.

Na primer, če je vaše podjetje v Združenih državah, želite, da se vaše spletno mesto nahaja v ameriškem podatkovnem centru. Če je vaše podjetje v Združenem kraljestvu, bi želeli, da je spletno mesto v podatkovnem centru v Združenem kraljestvu.

Če vaše podjetje deluje globalno, boste želeli omrežje za dostavo vsebin (CDN), ki ponuja vozlišča po vsem svetu, tako da je gostovanje hitro ne glede na lokacijo uporabnika.

Uporaba poceni spletnega gostitelja lahko povzroči, da ne boste nameščeni v lokalni podatkovni middle. To lahko potencialno negativno vpliva na vaše spletno mesto, vključno z uspešnostjo spletnega mesta za vaše uporabnike in vašo uvrstitvijo v organskem iskanju.

Katero storitev spletnega gostovanja naj uporabite?

Vse platforme za gostovanje imajo svoje prednosti – a če smo iskreni, nekatere res smrdijo.

Torej, kako točno izbrati zanesljivo storitev?

Iščete lahko naslednje dejavnike:

 • Dolžina izkušenj spletnih gostiteljev
 • Ugled med drugimi strankami/podjetji
 • Iščem spletnega gostitelja, ki ponuja varnostne ukrepe, kot je SSL

Zakaj je WP Engine (skoraj vedno) moje priporočilo

Delali smo (in še vedno sodelujemo) s strankami na različnih platformah gostovanja.

Ko pa gre za to, kateri je najboljši, skoraj vedno predlagam WP Engine.

Po mojih izkušnjah z WP Engine:

 • Njihova služba za stranke je neverjetno odzivna, ustrežljiva in vedno na voljo.
 • Njihova varnost in hitrost sta brez para.
 • Izvajajo dnevne varnostne kopije v malo verjetnem primeru, da bi spletno mesto padlo.

Stroški WP Engine so izjemno razumni. Začetniški paket (ki je odličen za večino spletnih mest) pri samo 23 USD/mesec.

Hitrost in zmogljivost te platforme za gostovanje sta izjemni in resnično pomagata pri optimizaciji spletnega mesta za mobilno hitrost in osnovne spletne elemente.

Poleg tega WP Engine zagotavlja tudi a prost SSL certifikat svojim članom, s čimer še dodatno okrepijo varnost spletne strani in izpolnjuje Googlove znane standarde.

Delo z WP Engine mi je omogočilo, da sem se osredotočil na svoje seo delo in manj na težave s strežnikom in zmogljivostjo, ki so lahko povezane s šibkejšo storitvijo gostovanja.

Izobraževanje vaših strank/deležnikov o vrednosti dobrega gostovanja

Vaše stranke ali zainteresirane strani že toliko vlagajo v ustvarjanje uspešnega spletnega mesta (vsebina, seo itd.)

Izbira napačnega spletnega gostitelja bi lahko ogrozila vse te druge naložbe.

Izbira pravega spletnega gostitelja lahko skoraj v trenutku izboljša vašo hitrost, osnovne spletne kazalnike in položaj.

Če ima vaše spletno mesto slabo spletno gostovanje, obstaja tveganje, da bo negativno vplivalo na vaš seo.

Vaše spletno mesto bi lahko trpelo zaradi izpadov, kar je približno tako slabo za uporabniško izkušnjo, kot bi jo lahko imel nekdo.

Če je spletni gostitelj počasen, je bolj verjetno, da bo uporabnik zapustil vašo stran in preklopil na drugo možnost.

Čas nalaganja je enak ugledu. Vsako spletno mesto, ki se naloži dlje kot nekaj sekund, bo izgubilo uporabnike (kar pomeni manj konverzij in manj prihodkov).

Pomislite na to takole: če ste kupili novega Bentleyja (novo spletno mesto), ne bi želeli, da ima motor Kia Soul (počasen spletni gostitelj/strežnik). (Vozim Kio Soul, tako da zagotovo ne kopam!)


Mnenja, izražena v tem članku, so mnenja gostujočega avtorja in ne nujno Dežele iskalnikov. Navedeni so avtorji osebja tukaj.


Novo v deželi iskalnikov

O avtorju

Taylor Kurtz se je rodil in odraščal v Tampi na Floridi. Taylor se je nato preselil v Tallahassee, da bi obiskoval Florida nation college, kjer je diplomiral iz športnega menedžmenta in MBA. Taylor se osredotoča izključno na seo in ima v lasti/upravlja Zdrobite lestvice, nagrajena agencija za digitalno trženje, ki se osredotoča na visokokakovostno optimizacijo iskalnikov in razvoj spletnih strani. Taylor je tudi profesorica poslovanja na kolidžu lokalne skupnosti v fortress Collinsu, Kolorado, in govori po vsej državi ter razpravlja o seo na različnih srečanjih na vrhu o digitalnem trženju.

MY number one recommendation TO CREATE complete TIME income on-line: click right here

Leave a Comment

error: Content is protected !!