17 najboljših meritev seo v podjetju za obveščanje o vašem poročanju

MY number one advice TO CREATE complete TIME profits online: click on here

Merjenje seo meritev je bistveno za dokazovanje vrednosti vaših prizadevanj in optimizacij.

Je ključnega pomena za pridobivanje proračuna od obstoječih strank in vodilnih delavcev, pridobivanje novih, oblikovanje poslovnega primera, ki upravičuje porabo za seo, in ohranjanje zadovoljnih vaših trenutnih strank.

Z množico platform seo in točkovnih rešitev na trgu so tukaj najpomembnejše meritve na ravni podjetja za merjenje uspešnosti seo in zagotavljanje, da ste na pravi poti, da izpolnite poslovne cilje in cilje.

1. ROI

Zaradi COVID-a živimo v spremenjenem svetu.

Številne blagovne znamke varujejo svoje proračune in spremljajo vsak dolar, ki ga porabijo za trženje.

Izračun ROI seo je najboljši način za utemeljitev svojega obstoja in vse se začne s poslovnimi cilji. Če ste blagovna znamka e-trgovine, ki prodaja tiskalnike, in vaš cilj je 30-odstotna rast na leto, boste potrebovali strategijo, ki bo dosegla ta cilj.

Če želite to narediti, boste morali poznati nekaj informacij glede na to, kako vaša stranka služi denar, tj. E-trgovina, pridobivanje potencialnih strank itd., da bi dokazali donosnost naložbe.

  • Povprečna vrednost naročila.
  • Stopnje konverzije.
  • Trenutne uvrstitve in promet.
  • Poraba za seo.

ROI = (organski promet * stopnja konverzije * povprečna vrednost naročila) / stroški seo

Izračunaj Enačba vrednosti ključne besede Za spletno mesto za e-trgovino

Prihodek = Obseg iskanja * Razvrstitveni položaj – Razmerje med prikazi in kliki * Stopnja konverzije * Povprečna vrednost naročila

Enačba za spletno mesto za ustvarjanje potencialnih strank

Prihodek = Obseg iskanja * Razvrstitveni položaj – Razmerje med prikazi in kliki * Stopnja konverzije * Stopnja privabljanja strank * LTV strank

2. Blagovna znamka v primerjavi s prepoznavnostjo, ki ni blagovna znamka

Druga pomembna metrika za sledenje je prepoznavnost blagovne znamke v primerjavi z neblagovno znamko in konverzije, če ima vaša platforma search engine optimization rešitev za sledenje uspešnosti na ravni ključnih besed.

Večina spletnih mest dobi veliko prometa in konverzij iz ključnih besed z blagovno znamko.

Če pokažete postopno rast ključnih besed z blagovno znamko, tako da vašo stranko dosežete na prvem mestu za ključne besede, ki jih prej niso, lahko dobite več prihodkov, saj imajo ključne besede z blagovno znamko več nakupnega namena.

Spremljanje kakršnega koli povečanja števila ključnih besed, kot je ključna beseda brez blagovne znamke, ki spodbuja promet, lahko tudi pokaže, da se vaše strategije search engine optimization izplačajo, še posebej, če ustvarjate postopno prodajo in cilje glede prihodka za svoje stranke.

3. Stopnja obiskov ene strani

Stopnja obiskov ene strani je seje na eni strani, deljene z vsemi sejami ali odstotkom vseh sej na vašem spletnem mestu, v katerih so si uporabniki ogledali samo eno stran.

Google Analytics sledi številu ljudi, ki obiščejo vašo stran in zapustijo, ne da bi si ogledali druge strani na vašem spletnem mestu.

Stopnja obiskov ene strani ni sign za uvrstitev. Vendar pa lahko kaže na težavo z vsebino vaše strani, ne izpolnjujete namena uporabnika ali vaša stran ponuja slabo uporabniško izkušnjo itd. Morda je preveč oglasov, pojavnih oken, dolg čas nalaganja ali druge težave, ki povzročajo uporabniki hitro zapustijo.

Prepričajte se, da imate spletno mesto, ki ponuja dobro uporabniško izkušnjo, odlično vsebino, ki ustreza potrebam po informacijah, namen uporabnika in se hitro naloži.

4. Povratne povezave in napotitvene domene

Imeti visokokakovostne povratne povezave z ustreznih spletnih mest je še vedno pomemben dejavnik razvrščanja.

Ne gre za to, koliko povratnih povezav ima vaše spletno mesto; gre za kakovost in ustreznost teh spletnih mest, ki povezujejo na vašo stran.

Če ste Nike in dobite veliko povezav z dobrih spletnih mest, povezanih s športnimi copati, čevlji in oblačili, bo to pripomoglo k izboljšanju vaše uvrstitve, saj sta ustreznost in kakovost ključnega pomena s strani nižje kakovosti, ki niso povezana z Nikeovimi izdelki.

Druga pomembna metrika povratnih povezav, ki ji je treba slediti, so napotitvene domene.

Pridobivanje bolj kakovostnih povezav z različnih spletnih mest, ki so relevantne za vašo domeno, lahko pozitivno vpliva na uvrstitev v iskalnikih.

5. Uvrstitve

Spremljanje vaših uvrstitev v iskalnikih brez blagovnih znamk in blagovnih znamk je ključnega pomena, da vidite ključne besede, ki usmerjajo kvalificiran promet in konverzije na vaše spletno mesto.

To vam bo pomagalo doseči cilje organskega iskanja in videti, kaj premika iglo v smislu učinkovitosti.

seo je namenjen spodbujanju kvalificiranega prometa, ki se pretvori v stranke.

Če se vaša uvrstitev močno zniža za ključne besede brez blagovne znamke in blagovne znamke, ki pomagajo vašemu spletnemu mestu doseči KPI, bi to lahko pomenilo, da na vašem spletnem mestu je bil ročni ukrepje na primer izgubil nekaj povezav, ima tehnično napako ali vaša vsebina ne ustreza namenom uporabnika.

6. Indeksirane strani

Druga pomembna metrika, ki jo je treba spremljati, je število indeksiranih strani.

Če dodate vsebino v svoj spletni dnevnik ali strani z novimi kategorijami in je Google ne indeksira, uganite kaj?

Na teh straneh se ne boste uvrščali za nobeno ključno besedo, ker vsebina ni bila indeksirana in indeksirana.

Nenehno poskrbite, da bo vaša vsebina indeksirana s predložitvijo novih strani v zemljevidih ​​spletnih mest HTML in XML, vključno s povezavami iz navigacije po vašem spletnem mestu, in/ali predložitvijo vsebine za indeksiranje prek Google search Console.

Vedno se prepričajte, da počistite vse podvojene strani in imate tanko ali zastarelo vsebino.

Google obožuje sveže vsebine, vendar je podvojena, zastarela ali nepomembna vsebina lahko ovira.

7. Prikazi in CTR

Prikazi so število prikazov vaših URL-jev v rezultatih iskanja, ki si jih je ogledal uporabnik vendar ne vključujejo plačanih prikazov v iskalnem omrežju Google ads.

Če se vaši prikazi povečajo, lahko to pomeni, da Google meni, da je vaša vsebina ustrezna za poizvedbo končnega uporabnika.

Ko kliknete URL, bo to povzročilo več prometa na vašem spletnem mestu, povečalo promet, prodajo in konverzije.

eight. Hitrost strani in osnovni podatki o spletu

Strani, ki se naložijo čim hitreje (manj kot tri sekunde), z vsebino, ki zadovoljuje potrebe po informacijah in končnemu uporabniku hitro daje tisto, kar želi, zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo.

Številne študije so pokazale, da lahko dober čas nalaganja strani pozitivno vpliva pretvorbe.

Druga pomembna metrika seo za ukrep je core web Vitals ki se osredotoča na uporabniško izkušnjo – nalaganje, interaktivnost in vizualno stabilnost:

  • Največja vsebinska barva (LCP).
  • Zakasnitev prvega vhoda (FID).
  • Kumulativni premik postavitve (CLS).

CWV je del večjega nabora meritev izkušnje s stranjo.

Uporablja se za izboljšanje splošnega UX spleta kot signal za razvrščanje in strani z »dobrimi« vitalnimi vrednostmi že dobro delujejo pri iskanju.

nine. Napake pri pajkanju

Napake pri pajkanju se pojavijo, ko iskalnik poskuša priti do strani na vašem spletnem mestu, vendar je ne uspe doseči s kodo two hundred odgovorov.

Spremljanje napak pri iskanju po vsebini je pomembno za zagotovitev, da lahko Google najde, indeksira, preišče in razvrsti vašo vsebino.

Do napak pri pajkanju lahko satisfaction, ker je stran blokirana prek robotov ali noindex, ne obstaja več ali je preusmerjena na drugo stran.

Če se število napak pri iskanju znatno poveča, lahko Google zmanjša vidnost vašega iskalnika. Prepričajte se, da izvajate dosledno pajkanje in preverite, ali so v storitvi Google seek Console napake pri iskanju.

10. Organski promet

Spremljanje organskega prometa je ključna metrika za sledenje, saj kaže, ali vaša prizadevanja za search engine optimization delujejo in imajo za posledico več kvalificiranih uporabnikov na spletnem mestu vaše stranke iz meseca v mesec in iz leta v leto.

Večina strank želi videti, da se promet povečuje iz meseca v mesec ali iz četrtletja v četrtletje. Toda primerjave med letom dajejo natančnejšo oceno, saj lahko sezonska podjetja kažejo predvidljiva povečanja in upadanja okoli določenih letnih časov.

Bolj kvalificiran promet organskega iskanja iz mobilnih in namiznih računalnikov, ki ga lahko zagotovite na spletno mesto svoje stranke, se poveča verjetnost, da se bodo konverzije in prihodki povečali, če boste zagotovili dobro uporabniško izkušnjo na razdrobljeni uporabniški poti.

11. Organske konverzije

Konec koncev je seo namenjen zagotavljanju kvalificiranega prometa, ki se pretvori v stranke.

Če se vaše konverzije povečajo, vaša strategija neplačanega iskanja deluje in vaša prizadevanja za search engine optimization pripeljejo pravi promet na vaše spletno mesto in povzročijo povečano prodajo, potencialne stranke ali prenose, lahko to štejete za uspešno.

12. Organske meritve ciljne strani

Drug način, kako si ogledati uspešnost seo namesto uspešnosti na ravni ključnih besed, je, da pogledamo uspešnost na ravni ciljne strani.

Preverite GA ali druge platforme za analitiko in spremljajte neplačane seje in druge meritve konverzij, da vidite, kako so strani na vašem spletnem mestu nadure, katere strani so uspešne ter morebitne vrzeli in priložnosti.

Če nekatere vaše strani ne delujejo tako dobro, kot je bilo pričakovano, ponovno preglejte svojo strategijo seo in analizirajte, zakaj stran ne deluje tako dobro kot druge strani z denarjem na spletnem mestu.

Začnite raziskovati, ali ciljate na napačne ključne besede.

Ali se stran nalaga počasneje od drugih? Ali ima stran pokvarjene povezave?

13. Najboljše izhodne strani

Ko uporabnik delight na vašo ciljno stran, je cilj najti tisto, kar išče, in obisk pretvoriti v na primer prodajo ali prenos brošure.

Toda včasih uporabniki ne najdejo tistega, kar iščejo. Lahko si ogledajo druge ciljne strani na vašem spletnem mestu in nato odidejo brez konverzije.

Pregled vaših najboljših izhodnih strani vam lahko pokaže, katere strani niso uspešne in kje končni uporabniki zapustijo.

Če pregledate svojo analitiko in ugotovite, da 60 % uporabnikov zapušča določeno stran, ki je zasnovana za konverzijo, je čas, da ponovno obiščete svojo stran in raziščete, kaj se dogaja.

14. Novi in ​​ponovni obiskovalci

Spremljanje novih obiskovalcev in obiskovalcev, ki se vračajo, je dragocena metrika za merjenje.

Če imate veliko obiskovalcev, ki se vračajo, in malo konverzij, ponovno obiščite svoje izhodne strani in ugotovite, kaj ljudem preprečuje nakup.

Dobra strategija search engine optimization cilja na kvalificirano občinstvo in zadovoljuje njihove potrebe po informacijah vse faze uporabniške potizato se vedno znova vračajo na vaše spletno mesto.

home Depot to odlično opravi, saj ima videoposnetke in drugo vsebino, kot so vsebina DIY in videoposnetki, ki pomagajo končnim uporabnikom pri reševanju in diagnosticiranju težav.

15. Meritve search engine optimization konkurentov

Spremljanje vaših konkurentov je ključnega pomena za učenje, katero vrsto vsebine ustvarjajo, katere ciljne strani so uspešne, kje pridobivajo tržni delež in se uvrščajo višje od vas ter od kod dobivajo povezave.

Vedno spremljajte povratne povezave svojih konkurentov, da poiščete nove priložnosti za spletno mesto vaše stranke, in spremljajte njihovo vidnost, da ugotovite ustreznost. Osredotočiti se na vsebinske vrzeli in poiščite nove strategije in taktike, s katerimi jih boste presegli.

sixteen. Ocena vsebine

Visokokakovostna vsebina, ki temelji na namenu in pokriva teme, pomembne za vašo vsebino, povezane z visokokakovostnimi povezavami, ter označevanje vaše vsebine s strukturiranimi podatki ter drugimi taktiki in strategijami seo lahko pomaga zmagati v vojni v današnjih konkurenčnih SERP.

Obstaja več različna orodja kot so ClearScope, marketplace Muse in content Fusion podjetja seo readability, ki lahko ocenijo vsebino glede na opredeljeno »temo« (temalni cilj, običajno glavni izraz).

Točkovanje (one hundred-točkovna lestvica) je na koncu relativno glede na druge konkurenčne vsebine, ki podpirajo isto ciljno temo, proti kateri je bil dosežen rezultat.

Na ta način lahko strokovnjaki za search engine optimization identificirajo skupne besedilne elemente, ki jih vključijo v kopijo, da povečajo ustreznost glede na ciljno temo.

17. Delež glasu

Spremljanje svojega deleža glasu lahko pokaže, kako se vaša blagovna znamka ujema z vašimi najboljšimi konkurenti pri zasedbi dragocenih nepremičnin za iskanje.

Zagotavlja vpogled v strategije konkurentov in prikazuje, s kom tekmujete za vsako od vaših ključnih besed in skupin ključnih besed na različnih poslovnih področjih in lokacijah.

Vaši konkurenti niso vedno takšni, za katere mislite, da so.

Zavijanje

Merjenje pomembnih meritev iz neplačanega iskanja lahko pomaga pri iskanju priložnosti za izboljšave za spodbujanje prirastnega prometa in konverzij, boljše uvrstitve v iskalnikih in vam pomaga pri doseganju poslovnih ciljev, ciljev in donosnosti naložbe.

S temi meritvami se lahko nato osredotočite na uporabo teh podatkov za pripovedovanje prepričljive zgodbe za zainteresirane strani. Oglejte si te primeri izjemnih vizualizacij podatkov search engine optimization za navdih za lastno poročanje.

Poskrbite, da se izognete te pogoste napake pri poročanju podjetijpa tudi.

Več virov:


Izbrana slika: Blue Planet Studio/Shutterstock

MY number one recommendation TO CREATE full TIME profits on line: click on here

Leave a Comment

error: Content is protected !!