Kje in kako pridobiti prave ocene za svoje podjetje

MY no 1 advice TO CREATE full TIME income online: click on here

Ocene strank lahko pomaga prodati vaš izdelek ali storitev učinkoviteje kot katera koli prodajna kopija.

Branje misli in mnenj drugih ljudi iz prve roke je ključni del potovanja stranke.

Lahko naredi razliko med preoblikovanjem stranke ali njeno izgubo proti konkurentu.

V ta namen je treba pridobivanje mnenj obravnavati kot prednostno nalogo in ne naknadno.

Kako pogosto kupujete velike izdelke ali profesionalne storitve, ne da bi prej prebrali ocene?

Če je odgovor »nikoli« ali »redko«, ste med večino današnjih potrošnikov, ki sledijo isti poti do nakupa.

Spletne ocene so tako pomembne za uspeh vašega podjetja, da bi morale biti ključni sestavni del vaše marketinške strategije, prav tam z PR in oglaševanjem.

Toda kje bi morali začeti, če želite prevzeti nadzor in kar najbolje izkoristiti glas potrošnika?

Pogovorimo se o najboljših platformah za pregledovanje in najboljšem načinu za njihovo uporabo.

1. Googlov poslovni profil

Googlov poslovni profil, prej znan kot Google My business (GMB), je izhodišče za vsako strategijo trženja spletnih pregledov.

Mnenja, poslana v vaš profil podjetja v Googlu, določajo vašo oceno z zvezdicami, ki jo stranke vidijo v rezultatih Iskanja Google in Zemljevidov.

Skupno število mnenj strank in skupna ocena z zvezdicami sta ključni dejavnik pri uvrstitvi vašega Googlovega poslovnega profila v lokalnem paketu v rezultatih iskanja.

Motite se, če mislite, da to ne vpliva na vas, ker je vaše podjetje spletno namesto lokalno.

Večja prepoznavnost v lokalnem paketu lahko privede do povečanja prometa na spletnem mestu.

V eni študiji to vključenih 30.000 spletnih mestvlaganje v ocene je povečalo organski promet s five.500 na 8.000 v devetih mesecih.

Toda vedeti, da vaš Google profil potrebuje ocene, in dejansko zaslužiti, sta dve različni stvari.

Samoumevno je, da sta tukaj nujna odličen izdelek in vrhunska storitev za stranke.

Poudarek na storitvah za stranke bi moral biti del kulture vašega podjetja. Stranke bodo bolj verjetno pustile oceno po slabi izkušnji kot po dobri.

Poleg tega, da temeljito preverite svojo storitev za stranke in razvijete najboljši izdelek, ki ga lahko, lahko naredite še dodatne korake, da kar najbolje izkoristite svoj profil podjetja v Googlu.

Posnetek zaslona z google.Com/commercial enterprise, december 2021

Začnimo z očitnim: ustvariti bi morali Googlov poslovni profil, namesto da ga pustite brez zahtevanja:

 • Pojdi do https://www.Google.Com/commercial enterprise/.
 • Izberite ali ustvarite Google Račun, ki ga želite povezati s svojim podjetjem.
 • Vnesite svoje ime in naslov, da poiščete svoje podjetje.
 • Kliknite na ustrezno lokacijo.
 • Kliknite »Pošlji mi mojo kodo«. Google mora preveriti vaše lastništvo fizične lokacije vašega podjetja. To je najpreprostejši način za to.
 • Svojemu profilu dodajte visokokakovostne fotografije, s katerimi poudarite, katere vidike vašega podjetja in vaših izdelkov je mogoče najučinkoviteje sporočiti prek vizualnih medijev.
 • Posodobite vsa polja in opise ter okrasite svoj profil z enako skrbnostjo, kot bi jo uporabili za svoje spletno mesto.

Zdaj boste morali svoje stranke spodbuditi, da vam pustijo oceno, in najučinkovitejši način za to je, da jim zagotovite neposredno povezavo do mesta, kjer lahko pregledajo vaše podjetje.

Takole:

 • V računalniku se prijavite v Upravitelj poslovnega profila.
  • Če imate več profilov, odprite profil, ki ga želite upravljati.
 • V levem meniju kliknite Domov.
 • Na kartici »Pridobite več mnenj« lahko kopirate svoj kratek URL in ga delite s strankami.
Zahtevajte vzorec pregledovPosnetek zaslona s assist.Google.Com/business, december 2021

To je povezava, ki jo boste morali deliti s strankami na skupnih točkah interakcije, da jih spodbudite, da pustijo oceno, zlasti med interakcijami, pri katerih imate razlog za domnevo, da imate zadovoljno stranko.

Še nekaj nasvetov za pridobivanje ocen v Googlu

 • Vključite povezavo za pregled profila podjetja Google v svoje oglaševalske akcije za e-poštno trženje. S svojim e-poštnim podpisom prosite stranke, naj pustijo ocene.
 • Segmentirajte svoje občinstvo in poiščite korelacije med količinsko merljivimi interakcijami in življenjsko vrednostjo stranke ter zahtevajte preglede od tistih v vaši publiki, za katere je najverjetneje, da bodo dolgoročne stranke.
 • Naj bo del vašega usposabljanja, da poučite vse osebje, ki se sooča s strankami prositi za ocene strank, zlasti tam, kjer se zdi, da so stranke zadovoljne.
 • Če neposredna povezava ni mogoča, imajo pripravljena gradiva, s katerimi kupce naučite, kako pustiti ocene.
 • Napišite osebna e-poštna sporočila, ki zahtevajo preglede. Iz konteksta osebne elektronske pošte mora biti jasno razvidno, da e-poštno sporočilo ni množično proizvedeno.

2. Spletna mesta za pregled, specifična za industrijo

Čeprav spletna mesta s pregledi, značilna za panogo, ne vplivajo neposredno na vaše ocene z zvezdicami v Google Zemljevidih ​​in Googlovih lokalnih rezultatih iskanja, lahko vplivajo na vaš ugled v rezultatih iskanja.

Poleg tega so ocene zvezdic v nelokalnih rezultatih pogosto vidne v izrezkih iskanja.

povrhu tega seventy nine % potrošnikov pravijo, da zaupajo spletnim ocenam toliko kot osebnim priporočilom prijateljev ali družine.

Po vseh merilih, več mnenj je na voljo, tem bolje, zato si želite zaslužiti čim več ocen na čim več mestih.

Seveda ob predpostavki, da vaši izdelki in storitve za stranke izpolnjujejo pričakovanja strank.

Jezne stranke lahko resno škodijo ugledu vaše blagovne znamke. Zato je pomembno spodbujati preglede iz reprezentativnega vzorca vaše baze strank.

Spletna mesta za preglede, specifična za industrijo, so spletna mesta, ustvarjena za različne vertikale, na primer Yelp za restavracije in TripAdvisor za hotele.

Za pridobitev Googlovih ocen lahko uporabite zgoraj opisane nasvete in jih preprosto uporabite na teh drugih platformah.

Najdete lahko seznam spletnih mest s pregledi, specifičnih za panogo tukaj in tukajvendar lahko in bi morali poiskati tudi spletna mesta za preglede, značilna za panogo, tako da izvedete Googlova iskanja za:

 • [your industry name] ocene/ocene.
 • [your competitor name] ocene/ocene.

Čeprav obstaja na desetine različnih spletnih mest za preglede, je najbolje, da izberete eno, na katero usmerite svoje stranke.

Stranke bodo na koncu pustile ocene, kjer koli želijo. Lahko pa si prizadevate usmeriti zadovoljne stranke na eno lokacijo, na primer skladnost s povezavami za preglede, ki jih pošljete strankam po e-pošti.

Če želite povečati obseg mnenj na različnih spletnih mestih za preglede, je to najbolje doseči z rotacijo povezav za preglede in ne preobremenitvijo strank s preveč možnostmi.

three. Spletna mesta za pregled izdelkov

Spletna mesta za pregled izdelkov so spletna mesta tretjih oseb, zasnovana tako, da podjetjem pomagajo pridobiti ocene, medtem ko jih preverjajo glede točnosti.

Prednost teh spletnih mest je dvojna:

 • Stranke so bolj verjetno pustite oceno vedoč, da ga bo preverila in objavila tretja oseba.
 • Stranke so morda bolj nagnjene k temu zaupajte tem pregledom vedoč, da niso manipulirani.

Pridobivanje številnih pozitivnih mnenj na spletnih mestih s pregledi izdelkov lahko ustvari več konverzij in pozitivnega mnenja o blagovni znamki kot ocene na drugih spletnih mestih.

Med njimi je Trustpilot verjetno izhodišče – ​​v veliki meri zato, ker mu Google dovolj zaupa, da vključujejo ocene izdelkov v oglasih Google Nakupovanje.

Drug razlog, zakaj je Trustpilot de facto spletno mesto za pregled izdelkov, je ta, da ocen ni mogoče spremeniti, da bi blagovnim znamkam dali nezasluženo oceno.

Zato bodo ocene na Trustpilot verjetno vplivale tako na dojemanje blagovne znamke kot na vaš ugled v Googlu.

Ena izmed najbolj uporabnih funkcij, ki jih platforma za preglede tretjih oseb lahko ponudi na mizo, je zmožnost vključitve mnenj neposredno na vaše spletno mesto (tukaj kako to narediti posebej s TrustPilot).

Dobro spletno mesto za pregled izdelkov bo vključevalo tudi oznake sheme, potrebne za uvrstitev vaših ocen z zvezdicami v Googlove rezultate iskanja.

Izkoriščanje spletnih mest za pregled izdelkov vam omogoča, da prevzamete lastništvo zgodbe vaše blagovne znamke, medtem ko ste del pogovora.

Če vas skrbi dejstvo, da ocene na spletnih mestih tretjih oseb ne bodo one hundred % pozitivne, upoštevajte naslednje statistika spletnih pregledov:

 • Potrošniki v povprečju zahtevajo, da ima podjetje forty spletnih ocen, preden verjamejo v njegovo povprečno oceno z zvezdicami.
 • Verjetnost nakupa izdelka se poveča za 270 %, ko prejme vsaj puppy ocen.
 • forty three % kupcev pravi, da na njihove nakupne odločitve najbolj vplivajo besedilne ocene v primerjavi s fotografijami (33 %) in videoposnetki (24 %).
 • Povprečno lokalno podjetje, ki se pojavi na Googlu, ima 39 mnenj.
 • 82 % kupcev ne bo izbralo trgovca z manj kot 3 zvezdicami.

four. Socialni mediji

Poslovne strani Facebooka so utrdile, da morajo blagovne znamke upoštevati družbene medije ne le kot trženjske poti, ampak kot mesto, kjer stranke pregledujejo podjetja.

Vzorec poslovne straniPosnetek zaslona s facebook.Com/business/pages, december 2021

Vse, kar je obravnavano v zgornjih razdelkih, velja tako za družbena omrežja kot za Googlove poslovne profile, spletna mesta za preglede, specifična za panogo, in spletna mesta za pregled izdelkov.

Vendar pa je treba upoštevati še nekaj dodatnih stvari.

Delite ocene strank

Socialni mediji niso samo kraj, kjer si pridobimo ocene; to je mesto, kjer lahko delite ocene. Ključno je, da to storite taktično.

Ko delite, ponovno tvitate, objavljate in pripnite ocene strank, je pomembno, da izpostavite posamezno osebo, ki zapušča mnenje, namesto lastne blagovne znamke.

Ko lahko drugi uporabniki družbenih medijev vidijo osebo za oceno, postane bolj povezljiva.

Socialni mediji so prostor, kjer ljudje sledijo svojim prijateljem in ljubljenim, zato je pomembno, da platformo spoštujemo za predvideno uporabo.

Odgovorite na spletne ocene na vseh svojih platformah

Odgovarjanje na ocene daje drugim strankam vedeti, kako lahko pričakujejo, da jih bodo obravnavali, ko bodo poslovali z vami.

Poleg tega se z razlogom imenujejo »družabni« mediji. Stranke pričakujejo, da boste del pogovora.

To vključuje odzivanje na negativne ocenepa tudi.

Tudi najbolj cenjene blagovne znamke na svetu dobijo negativne ocene, zato ne bodite naivni, če mislite, da jih nikoli ne boste dobili.

Glede na to je pomembno, da smo proaktivni z razvojem trdne strategije za odzivanje na negativnost.

V nasprotnem primeru tvegate, da ustvarite PR katastrofo, če se odzovete iz čistih čustev.

Javno reševanje težav strank na družbenih medijih

Če se stranka javno pritoži, ne pa da vam neposredno sporoči svoje pomisleke, je primerno, da težave rešite tudi javno.

Če stranko prosite, naj kontaktira podporo za stranke po e-pošti ali vam pošlje zasebno sporočilo, se bodo opazovalci morda spraševali, kaj poskušate skriti.

Upoštevajte, da obstajajo očitne meje, ki jih ne bi smeli prestopiti, na primer razkrivanje osebnih podatkov, ki jih stranka ni prostovoljno podala.

Toda javno priznanje strankinih potreb je dobra poslovna praksa v primerjavi s tem, da jim poveste, naj preskočijo še en obroč, da vas kontaktirajo bolj neposredno.

Čeprav se nikoli ne smete vdati nerazumnim zahtevam, morate pokazati, kako lahko stranke pričakujejo, da boste z njimi ravnali.

Zaključek

Spletne ocene igrajo ključno vlogo pri pridobivanju zaupanja današnjih potrošnikov in ustvarjanju močnega ugleda blagovne znamke.

Nobena marketinška strategija ni popolna brez načrta za pridobivanje mnenj in odzivanje nanje.

Čeprav blagovne znamke ne morejo nadzorovati tega, kaj kupci pravijo in kako to govorijo – obstajajo načini, kako spodbuditi več pozitivnih kot negativnih ocen.

Pošiljanje poziva ok dejanju zadovoljnim strankam je eden od načinov za povečanje števila pozitivnih ocen.

Drug način za ustvarjanje pozitivne percepcije vaše blagovne znamke je odzivanje na negativne povratne informacije in odprto reševanje pritožb.

Ni dvoma, da ti ukrepi zahtevajo dodatno delo od vas in vaše ekipe, vendar imajo dolgoročne koristi za vaše podjetje, ki vključujejo:

 • Graditi zaupanje potrošnikov.
 • Upravljanje ugleda blagovne znamke.
 • Povečanje stopenj konverzije.
 • Izboljšanje uvrstitve lokalnega iskanja.
 • Ustvarjanje organskega iskalnega prometa.
 • Pridobivanje strank prek od ust do ust na družbenih omrežjih.

Zdaj pa izkoristite to, kar ste se tukaj naučili, da obvladate umetnost blagovne znamke in izstopate na današnjem izjemno konkurenčnem trgu.


Izbrana slika: Paulo Bobita/časopis iskalnikov

MY number one advice TO CREATE complete TIME income online: click on right here

Leave a Comment

error: Content is protected !!