Struktura silosov seo: zakaj nima smisla (in kaj storiti namesto tega)

MY no 1 advice TO CREATE complete TIME income online: click on right here

Vsi vedo, da je logično strukturiranje vašega spletnega mesta enako pomembno za uporabnike kot za seo, in »siloing« je eden od načinov, kako mnogi search engine optimization-ji priporočajo, da to storijo.

Ampak mislim, da je “silosiranje” grozna ideja in ni nekaj, kar bi moral narediti.

V tej objavi bom razložil, zakaj je tako in kaj morate storiti namesto tega.

Toda najprej se prepričajmo, da smo na isti strani …

Kakšna je struktura silosa v search engine optimization?

Silo struktura v search engine optimization je vrsta arhitekture spletnega mesta, kjer združite, izolirate in povežete vsebino o določeni temi. To ustvari čiste, ločene dele povezane vsebine na vašem spletnem mestu.

Tukaj je približno, kako izgledajo silosi seo v praksi:

Diagram poteka strukture silosa v SEO

Vidite lahko, da je vsak silos sestavljen iz glavne silosne strani in povezane vsebine, ki so vse medsebojno povezane. Vendar – in to je ključna točka – vsebina v enem silosu se ne povezuje z vsebino v drugem silosu. Zato se imenuje silosna struktura, saj je vsebina dobesedno izolirana v silosih.

Zakaj je silosiranje tako priljubljeno?

Če zaženemo hitro iskanje v content material Explorervidimo več kot 11.000 objavljenih strani, ki vsebujejo besedno zvezo »silo struktura« in besedo »search engine optimization«.

Iskanje Content Explorer of "'struktura silosa' IN seo"

Razlog za njegovo priljubljenost so zaznane prednosti, ki so običajno nekako takole:

1. Googlu pomaga najti vaše strani

Notranje povezave so eden od načinov, kako Google najde nove strani, zato je najboljša praksa zagotoviti, da so vse vaše strani tako ali drugače povezane.

Silosiranje lahko pomaga pri tem, ker ustvarja logično hierarhično strukturo z doslednim notranjim povezovanjem.

2. Izboljšuje uvrstitev

Obstajata dva glavna razloga za silosiranje lahko pomoč pri dvigu uvrstitve.

Boljši pretok PageRank

PageRank (PR) je Googlova formulation za oceno vrednosti strani na podlagi količine in kakovosti strani, ki povezujejo nanjo. Povratne povezave so način, kako PR teče na vaše spletno mesto, notranje povezave pa so način, kako PR teče okoli njega.

Ker so vse strani v silosu med seboj povezane, silosiranje pomaga pri pretoku PR med njimi.

Dejansko, če ena stran v silosu pritegne veliko visokokakovostnih povratnih povezav, ki spodbujajo PR, se del tega PR-ja deli z drugimi stranmi v silosu prek notranjih povezav.

Več kontekstualnih notranjih povezav

Silosi so skupine povezanih vsebin. To pomeni, da so notranje povezave med stranmi znotraj njih običajno kontekstualno pomembne. Z drugimi besedami, siloziranje ustvarja notranje povezave do in iz strani o podobnih ali sorodnih stvareh – in običajno tudi z ustreznimi sidri.

Obe stvari pomagata Googlu razumeti kontekst strani, kot je pojasnil John Mueller ta pogovor Hangout s spletnimi skrbniki:

[Internal linking] nam tudi pomaga pridobiti malo konteksta o tej posebni strani. Nekaj ​​od tega dobimo prek sidrnega besedila … in nekaj iz razumevanja, kje so te strani povezane na vašem spletnem mestu.
John Mueller

Na primer, če ste vedeli, da ima stran ta notranja sidra …

  • Podjetje, ki ga je ustanovil Steve Jobs
  • Proizvajalec iPhone
  • Izvršni direktor Tim cook

… verjetno bi lahko ugotovili, da gre za Apple.

Enako bi veljalo, če bi stran imela notranje povezave s strani o teh stvareh:

3. Ustvarja dobro uporabniško izkušnjo

Notranje povezave niso uporabne le za seo; uporabnikom pomagajo tudi pri krmarjenju po vašem spletnem mestu.

Zaradi tega lahko siloiranje izboljša uporabniško izkušnjo, saj učinkovito zbliža tematsko podobne strani. Z drugimi besedami, razporejanje vsebine o Stevu Jobsu, iPhoneu in iPadu postavlja manj klikov stran in vam pomaga l. A.žje najti ustrezno vsebino.

Kaj je hassle s strukturo silosa?

Glede na morebitne prednosti silosanja se morda sprašujete, v čem je težava in zakaj to ni nekaj, kar vam priporočam.

Odgovor: prepoved notranjih povezav med silosi je neumna in ne pomaga search engine optimization ali uporabnikom.

Recimo, da ste imeli na primer te tri silose:

Diagram poteka treh silosa: telovadnice, tečaji telovadnice, inštruktorji telovadnice;  predvsem inštruktor "Sarah" je pod silosom "inštruktorji telovadnice"

Zelo lepo. Kaj pa, če Sarah poučuje pilates v newyorškem studiu? Ali ne bi bilo smiselno interno povezati Sarin profil, razred, ki ga poučuje, in studio, v katerem dela?

Seveda. Toda to bi uničilo vaše “silose”.

Na tej stopnji je vredno poudariti, da se nekateri seo-ji ne strinjajo z idejo omejevanja notranjih povezav na silose, vključno z Gael Breton od Authority Hacker:

Zgodovinsko gledano, ko ste brali o silosih search engine optimization, ste verjetno brali o ideji “ohranjanja soka povezav v silosu” in samo notranje povezave do strani, ki so v istem razdelku spletnega mesta.

S tem se ne strinjamo.

Verjamemo, da bi morali to storiti v vsebini, dokler je kontekstualno smiselno povezovati na drugo stran vašega spletnega mesta.

Gael Breton

Vendar pa je realnost taka ko to storite, ne boste več silosirali. V bistvu uporabljate samo tradicionalno arhitekturo piramidnega mesta, ki jo priporočajo skoraj vsi, vključno z Janezom.

Pristop od zgoraj navzdol ali piramidna struktura nam veliko bolj pomaga razumeti kontekst posameznih strani na spletnem mestu.

John Mueller

Najboljše prakse za strukturo spletnega mesta

S strukturo silosa iz okna si oglejmo nekaj preprostih najboljših praks za načrtovanje in strukturiranje spletnega mesta z mislijo na seo.

1. Uporabite piramidno strukturo

Struktura spletnega mesta Piramida postavi vašo najpomembnejšo vsebino na vrh, sledi druga najpomembnejša vsebina, tretja najpomembnejša vsebina itd.

Tako je strukturirana večina spletnih mest.

Tako lahko na primer izgleda spletno mesto za prodajo domačega pohištva:

Diagram poteka piramidne strukture z "doma" razvejanje na "dnevna soba" in "jedilnica";  vsak od njih se nato razcepi na sorodne kategorije pohištva

Vidite lahko, da je notranja povezovalna struktura podobna piramidi.

Tu so prednosti piramidne strukture spletnega mesta:

  1. Enostaven za navigacijo – Obiskovalci začnejo na domači strani, izberejo kategorijo in nato poglobijo.
  2. Dober pretok PageRank – Domače strani spletnega mesta ponavadi dobijo največ povratnih povezav, zato je smiselno imeti pomembno vsebino blizu.
  3. Notranje povezave so kontekstualne – Kategorije se povezujejo s svojimi podkategorijami in obratno.

Opazili boste, da so te tri prednosti precej usklajene z zaznanimi prednostmi strukture silosa. Preprosto nima slabe strani prepovedi notranjih povezav med silosi, kar nas lepo pripelje do …

2. Po potrebi interna povezava

Glavna težava silosne strukture search engine optimization je, da prepoveduje povezovanje ustreznih kontekstualnih priložnosti zunaj silosa. To rešuje uporaba piramidne strukture brez takih določil.

Recimo, da imate nekaj jedilnih stolov in kavč v istem slogu. Z veseljem se lahko interno povežete med temi stranmi, čeprav so na različnih področjih spletnega mesta.

Diagram poteka piramidne strukture;  predvsem, "modri žametni kavč" in "modri žametni stoli" so lahko medsebojno povezani, čeprav se nahajajo na različnih območjih spletnega mesta

To je bolje za uporabnike in vaš rezultat.

Če želite najti ustrezne priložnosti za notranje povezovanje, lahko to storite na nekaj načinov z uporabo Ahrefs’ Revizija mesta (pridobite brezplačen dostop z Ahrefs orodja za spletne skrbnike račun).

Prvi je uporaba Povezava Priložnosti orodje, ki predlaga, kam morate dodati notranje povezave.

Na primer, tukaj poročilo predlaga, da vzpostavimo povezavo naš seo glosar do naš vodnik za meta robote:

Rezultati poročila o možnostih notranjih povezav

To je zato, ker se naš vodnik po meta robotih uvršča med a hundred najboljših za “meta robote”.

Drugi je uporaba Raziskovalec strani orodje, ki vam omogoča iskanje omemb katere koli besede ali fraze na vašem spletnem mestu.

Na primer, če iščemo omembe »smernic za ocenjevalce kakovosti iskanja« na spletnem dnevniku Ahrefs, ki je ključna beseda, na katero ciljamo naš vodnik QRGvidimo omembo v naš seznam Googlovih dejavnikov razvrščanja.

Rezultati poročila Raziskovalca strani

Verjetno je smiselno vzpostaviti interno povezavo od tukaj, saj lahko pomaga povečati našo stran v Googlu.

3. Ustvarite vsebinska središča za vsebino spletnega dnevnika

Vsebina bloga običajno trpi zaradi pomanjkanja kontekstualne hierarhije, ker je objavljena kronološko. To lahko rešite tako, da ustvarite središča vsebine iz povezanih objav.

Vsebinska središča so podobna silosom, ker so medsebojno povezane zbirke sorodne vsebine.

Evo, kako običajno izgledajo:

Diagram poteka vozlišča vsebine: "zelenjava" je v središču in se razveja na različno zelenjavo, kot so korenček, rdeča pesa itd

Edina prava razlika med vozlišči in silosi je v tem, da se lahko svobodno povezujete med središči vsebine.

Recimo, da imamo dve vsebinski središči: eno o sadju in drugo o zelenjavi. Glede na to, da je običajno napačno prepričanje, da je paradižnik zelenjava, je morda popolnoma smiselno, da se iz objave o paradižniku poveže notranja povezava na stran zelenjavnega središča.

Diagram poteka, ki prikazuje 2 vsebinski središči "sadje" in "zelenjava"; "paradižnik" povezan z "sadje" se lahko interno poveže/poveže "zelenjava" vozlišče

To lahko storite s središči vsebine, ker za razliko od silosa ni nobenega pravila, ki ga ne morete.

V bistvu vam središča vsebin nudijo najboljše iz obeh svetov; sorodna vsebina je združena in medsebojno povezana (kot je v primeru silosov), lahko pa se tudi notranje povezujete med stranmi, kjer je to smiselno.

Priporočeno branje: Vsebinska središča za seo: kako pridobiti več prometa in povezav s tematskimi skupinami

four. Poskrbite, da pomembna vsebina ni pregloboka

Poglobljene vsebine uporabniki težje najdejo, vendar je pogosto napačno prepričanje, da to velja tudi za iskalnike. Dokler je vaša vsebina interno povezana, jo bo Google lahko našel in indeksiral.

Težava je v tem, da Google morda ne daje prednost iskanju po vsebini ali indeksiranju globoke vsebine, ker domneva, da ima malo ali nič vrednosti za iskalce.

Zato morate zagotoviti, da pomembna vsebina ni zakopana globoko v vašem spletnem mestu.

Z Ahrefsovim Revizija mesta. Samo pojdi na Raziskovalec strukture in preklopite zavihek »Globina«.

"Globina" filter v Raziskovalcu struktur

Zgoraj na primer vidite, da je večina strani na blogu Ahrefs med enim in tremi kliki od semena (v tem primeru domače strani spletnega dnevnika). Vendar pa je nekaj strani oddaljenih 5+ klikov, kar verjetno ni idealno za pomembno vsebino.

Strani v vsakem globinskem vedru si lahko ogledate s klikom na ustrezen del vizualne predstavitve.

Na primer, če kliknemo na vedro »five« za weblog Ahrefs, vidimo samo arhivske strani:

Seznam URL-jev in ustreznih podatkov v "5" vedro

Ker te strani niso posebej pomembne, globina verjetno ni hassle. Vendar, če bi tukaj videli pomembne strani ali objave, bi morda razmislili o dodajanju ustreznih notranjih povezav nanje iz druge vsebine, ki je višje v hierarhiji našega spletnega mesta.

Končne misli

Organiziranje vaše vsebine je smiselno, vendar ločevanje vsebine ne. Vse to preprečuje, da bi se interno povezovali z vašo vsebino z ustreznih in kontekstualnih lokacij na vašem spletnem mestu, kar ovira search engine optimization.

Moj nasvet je, da svoje spletno mesto organizirate približno v piramidno strukturo, združite povezane bloge ali informativne vsebine v vozlišča in nato preprosto interno povežete do in od strani, kjer je to smiselno. To ni najboljše le za seo, ampak tudi obiskovalcem olajša navigacijo po vašem spletnem mestu.

Imate vprašanja? Se ne strinjate? Pokliči me na Twitterju.

MY number one recommendation TO CREATE complete TIME profits on line: click on right here

Leave a Comment

error: Content is protected !!