Analiza ključnih besed: Kako analizirati ključne besede za seo

MY number one recommendation TO CREATE complete TIME earnings on line: click here

Kaj je analiza ključnih besed?

Analiza ključnih besed je postopek ocenjevanja in analiziranja ključnih besed in iskalnih fraz, da bi ugotovili, katere bi lahko pripeljale obiskovalce na vaše spletno mesto.

Če želite ugotoviti, katere ključne besede so idealne za vašo strategijo, boste želeli izvesti temeljito analizo in oceno ključnih besed s pomočjo orodje za predloge ključnih besed.

Dandanes številni programi uporabnikom omogočajo dokončanje analize ključnih besed. Najbolj znano med njimi je verjetno Googlovo orodje za načrtovanje ključnih besed, ki pa ne daje izčrpnih podatkov za iskalne izraze.

V ta namen lahko uporabite Semrush – profesionalno programsko opremo za ključne besede ustvarjen za poglobljeno raziskovanje ključnih besed.

Zakaj je analiza ključnih besed pomembna?

Izvedba analize ključnih besed spletnega mesta je bistvenega pomena, saj določa, katera ključna beseda bo najboljša za vašo vsebino.

Izbira ključnih besed je ključni del strategije search engine optimization in analiza teh ključnih besed lahko pomaga določiti uspeh vaših kampanj.

Seveda se lahko znebite, če ugibate nekaj teh besed in besednih zvez, a zakaj bi to počeli, ko pa so vam na voljo orodja search engine optimization, ki vam pomagajo zožiti fokus?

Rezultati orodja Magic keyword

Z analizo ključnih besed lahko:

 • Poglejte, za kaj se že uvrščate
 • Določite ključne besede, po katerih se želite uvrstiti
 • Oglejte si težavnost ključne besede in namen, povezan z njo
 • Odkrijte, kdo še tekmuje za te ključne besede
 • Oglejte si povprečni obseg iskanja na mesec
 • Poiščite povezane ključne besede in vprašanja

Semrush ima nekaj zmogljivih orodij, ki vam lahko preprosto pomagajo pri analizi ključnih besed, vključno z:

Ko identificirate idealne ključne besede, jih shranite v Upravitelj ključnih besed ali sledite svojim najpopularnejšim ključnim besedam v sledenju položaja, da boste lahko videli uspešnost svoje vsebine v akciji.

Pri analizi ključnih besed jih lahko običajno merite z dvema ključnima meritvama:

 • Obseg iskanja: kako pogosto uporabniki uporabljajo ključne besede kot iskalno poizvedbo na internetu
 • Raven konkurence: koliko spletnih mest se uvršča v rezultatih iskanja za določeno ključno besedo

Če imate spletno mesto za ključne besede, ki jih izberete, je najboljši način za začetek, da vnesete URL spletnega mesta v iskalnik Semrush in odprete razdelek Pregled domene.

Pomaknite se navzdol po strani in poiščite kartico z oznako »Najboljše ekološke ključne besede.

Orodje za organske raziskave Poročilo o organskih ključnih besedah

Če želite odkriti meritve za posamezno ključno besedo, lahko obiščete Orodje za pregled ključnih besed in vnesite ključno besedo, ki jo želite uporabiti.

Orodje za pregled ključnih besed

Poleg tega lahko odprete mini različico orodja v številnih drugih orodjih (vključno s pregledom domene, organskimi raziskavami, orodjem za čarobno besedo in vrzeljo ključnih besed). Kliknite »korenček« ali puščico dol ob rezultatu posamezne ključne besede, da ga sprožite.

Mini pregled ključnih besed

Od tu boste izvedeli več o ključni besedi, sorodnih ključnih besedah, ki bi morda bolje ustrezale vaši vsebini, namenu ključne besede in povprečnemu obsegu iskanja.

Iskanje vaših najboljših organskih ključnih besed

Orodje za ekološke raziskave bo vaša najboljša izbira pri iskanju vaših najboljših ekoloških ključnih besed. Samo vnesite svojo domeno v iskalno vrstico in odkrili boste seznam ključnih besed, po katerih se uvrščate.

Orodje za organske raziskave

Če si želite ogledati dolg seznam ključnih besed, po katerih se uvrščate, izberite »Položaji” v orodju organic research.

Od tam lahko ta seznam ključnih besed filtrirate po najboljših 3, najboljših 10, najboljših 20 ali najboljših 50, da dobite dobro predstavo o tem, kaj delate dobro in kje lahko najdete nekaj nizko visečega sadja.

Zavihek Organic Research Positions

Nekatere meritve, ki jih boste našli v organskih raziskavah, vključujejo:

Obseg iskanja po ključnih besedah— Stolpec za prostornino

Kolikokrat na mesec uporabniki izvedejo iskanje po tej ključni besedi na lokaciji (država)

Število rezultatov iskanja – stolpec z rezultati

Koliko rezultatov iskanja vrne lokalna različica iskalnika za to ključno besedo

Cena na klik za ključno besedo – stolpec CPC

Ti podatki so vedno koristni, tudi če ne izvajate plačane marketinške kampanje. Pomaga razumeti raven konkurence za ključno besedo – višja kot je cena, več podjetij želi, da se njihovi oglasi prikazujejo zanjo.

Delež strank, ki jih na spletno mesto pripelje ta ključna beseda – stolpec % prometa

Ta indeks daje boljšo predstavo o tem, kako pomembna je ta ključna beseda za konverzije na vašem spletnem mestu

Konkurenčna gostota—komp. Stolpec)

Ta dodatni indeks pomaga oceniti, kako huda (ali blaga) je plačana konkurenca za to ključno besedo na trgu. Višja kot je vrednost indeksa, bolj zahtevna je konkurenca.

fashion pogostosti ključnih besed – stolpec trenda

Ta meritev kaže, kako uspešna je ključna beseda skozi vse leto. Vidimo lahko, ali je obseg ključne besede v določenih obdobjih v letu dosegel vrh ali upad ali pa je obseg konstanten skozi vse leto.

Izberite ključne besede z možnostjo dobička in zmerno konkurenco

Če želite na ta način analizirati ključne besede, jih lahko v organskih raziskavah filtrirate po obsegu iskanja, namenu, Težavnost ključne besedeali katero koli drugo meritev na zavihku Položaji.

Filtri ključnih besed Organic Research

Vaš primarni cilj bi moral biti izbrati ključne besede, ki ustvarjajo bistven in donosen promet na vašem spletnem mestu in niso preveč konkurenčne.

Ko pogledamo pogostost ključne besede, lahko glede na njen mesečni obseg iskanja ugotovimo, ali gre za besedo, ki dobi preveč prometa (na primer od one hundred.000 do 1.000.000 iskanj na mesec) ali za nekaj los angelesžjega (100 do 1.000 mesečnih iskanj). ).

Razumevanje namen za ključnimi besedami – bodisi transakcijske, komercialne, informativne ali navigacijske – lahko pomagajo ne le pri razumevanju ključnih besed, temveč tudi pri njihovem namenu.

Primer namena ključne besede
Primeri namena ključnih besed

Med raziskavo lahko na primer opazite, da obstaja priložnost za ustvarjanje informativne vsebine o izdelku ali storitvi, ki jo ponujate. To se lahko zgodi, če že imate stran z več transakcijskim jezikom, ki govori uporabnikom, ki so pripravljeni na nakup.

Poznavanje Težavnost ključne besede je uporaben tudi pri razumevanju, ali je ključna beseda vredno slediti ali ne. Težavna ključna beseda oceni težavnost razvrščanja za ključno besedo v organskih rezultatih. Višji kot je odstotek – 0 je najnižja in a hundred najvišja – težja je ključna beseda.

Na primer, če je vaše spletno mesto precej novo, se ne bi odločili za ključno besedo s težavo od eighty do a hundred. Iskanje ključne besede s težavami od 10 do 30 je morda bolj dosegljivo. Če se vašemu spletnemu mestu nekega dne uspe pripeti v velike lige, potem boste morda imeli priložnost poiskati nekatere od teh težjih ključnih besed.

Razumevanje teh meritev zagotavlja, da ima denar, ki ga porabite za promocijo teh ključnih besed v organskih rezultatih iskanja, možnost, da se ustrezno povrne.

V organic studies lahko filtrirate po mesečnem obsegu iskanja ali težavnosti ključnih besed. Vključite lahko tudi svojo potrebno ključno besedo za iskanje besed z velikim obsegom iskanja in nizko konkurenco. Oglejte si spodnji primer.

Poročilo o filtriranih pozicijah v organskih raziskavah

Ta postopek lahko dokončate tudi zunaj Semrusha, tako da izvozite rezultate kot datoteko CSV ali Excel in nato filtrirate podatke na kakršen koli način.

Na koncu bi morali prejeti seznam ključnih besed, ki jih boste uporabili v svoji marketinški akciji.

Izvedite analizo konkurentov, da razširite svoj seznam ključnih besed

Še en odličen način za razširitev raziskava ključnih besed proces je študij vaših konkurentov. Eden od načinov za to je, da si ogledate »Tekmovalci” zavihek v Organske raziskave.

Pregled konkurentov vsebuje informacije o:

 • Število pogostih ključnih besed, ki jih delite s konkurenti
 • Njihovo število organskih ključnih besed
 • Ocenjen organski promet za vsakega tekmovalca
 • Stroški ekološkega prometa
 • Število plačanih ključnih besed za vsako domeno

Tukaj boste našli seznam konkurentov, ki jih je Semrush izbral glede na njihove ključne besede, ki so skupne vašemu spletnemu mestu. To so vaši neposredni konkurenti v rezultatih organskega iskanja.

Izberite najuspešnejše konkurente v svoji niši

Naš nasvet bi bil, da ocenite konkurenčna spletna mesta in izberete več za natančno analizo njihovih ključnih besed z uporabo natural studies.

Spletna mesta boste lahko ocenili po naslednjih merilih:

Pogoste ključne besede – stolpec s pogostimi ključnimi besedami

Ko kliknete sliko, boste videli stolpec, ki primerja vaše spletno mesto in spletna mesta vaših konkurentov glede na položaj v rezultatih iskanja za vsako ključno besedo, ki jim je skupna. S klikom na številko v tem stolpcu se odprete orodje keyword hole.

Ključne besede SE (Iskalnik) – stolpec ključnih besed SE

To bo neposredno pokazalo, kako uspešno je spletno mesto konkurenta

Promet – stolpec Promet

Druga izračunana metrika je število obiskovalcev na mesec, ki vam bo pomagala oceniti uspeh konkurentov

Preučevanje teh podatkov vam omogoča, da ugotovite več dejavnikov, ki jih morate podrobneje preučiti.

V prvem stolpcu na zavihku Tekmovalci si lahko ogledate analizo organskih raziskav vsake domene s klikom na spletno mesto konkurenta po vaši izbiri.

Oglejte si, katere ključne besede uporabljajo vaši konkurenti

Zavihek Konkurenca v organskih raziskavah prikazuje iste podatke, o katerih smo govorili prej, ko smo analizirali ključne besede vašega spletnega mesta.

Po enakih kriterijih (pogostost ključnih besed, število rezultatov iskanja itd.) boste lahko ocenili celoten seznam ključnih besed, po katerih se uvršča vaš konkurent.

Samo izberite spletno mesto, ki ga želite oceniti, da dobite informacije o vašem konkurentu.

Ekološki konkurenti

Te podatke lahko tudi izvozite, ki jih lahko uporabite za prihodnje marketinške akcije.

Poiščite več idej za ključne besede

Poleg tega lahko uporabite analizo ključnih besed za razširitev seznama ključnih besed, tako da si ogledate predloge ključnih besed podjetja Semrush v orodju key-word Magic device.

Vnesite ključno besedo, uporabno za vaše podjetje, in videli boste različice te ključne besede in tiste, ki imajo največji obseg iskanja.

Ključne besede Magic Tool rezultati za najboljšo kavarno

Odkrijte najbolj iskane poizvedbe ključne besede

V Frazno ujemanje poročilo orodja keyword Magic tool, boste videli seznam iskanj uporabnikov, ki vsebuje vašo ključno besedo, razvrščeno po obsegu iskanja, KD% in drugih kriterijih.

Filter fraznega ujemanja orodja Magic Keyword

Upoštevajte te podatke in izberite ključne besede z razumnim obsegom, ki so dosegljive za vaše podjetje.

Več predlogov za podobne poizvedbe lahko najdete v poročilu o povezanih ključnih besedah. Verjetno boste našli donosne ključne besede, ki bodo pripomogle tudi k rasti vašega podjetja.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali najti najboljše ključne besede:

 • Težavnost merilnika: Analizirajte KD%, da ugotovite, ali bi bilo vredno uporabiti ključno besedo. Tudi če ima ključna beseda velik obseg iskanja, bo težko doseči spodobno pozicijo v SERP, če je visok tudi KD%.
 • Razmislite o ustreznosti: Vedno pomislite, kako koristen in ustrezen bi bil promet, ki prihaja iz določenih ključnih besed za vaše podjetje. Na primer, lahko odkrijete ključno besedo z velikim obsegom iskanja ali pa konkurent prejme veliko prometa iz te ključne besede. Vendar zaradi posebne narave vašega podjetja obiskovalci, ki prihajajo iz te poizvedbe, morda ne bodo ustvarili dobička za vaše spletno mesto – bodite previdni pri takih primerih.
 • Uporabite ključne besede z dolgim ​​repom: Običajno je konkurenca manjša ključne besede z dolgim ​​repom, ki so bolj namenske. To pomeni, da je bolj verjetno, da bo uporabnik, ki izvede poizvedbo, kupil natančen izdelek ali storitev. Uporabite orodje key-word Magic, da določite potencialne ključne besede z dolgim ​​repom. Vnesite širok izraz in si oglejte, kakšne posebne rezultate prinaša, ali pa prebrskajte stolpec na levi strani orodja, ki združuje ključne besede z ujemajočimi se besednimi zvezami.
Ključne besede z dolgim ​​repom
V tem primeru ima ključna beseda z dolgim ​​repom (na desni) manj mesečnih iskanj, vendar višjo stopnjo konverzije

Analizirajte ključne besede s Semrushom

Odlična raziskava ključnih besed je bistvenega pomena za razumevanje, kaj iščejo vaše stranke, kje se mora vaše spletno mesto izboljšati, kako se primerjate s konkurenti in kako lahko vaše spletno mesto deluje z največjim potencialom.

Toda te ključne besede ne morete opraviti sami.

S temi metodami in orodji za izvedbo poglobljene analize ključnih besed – in največja baza ključnih besed na svetu – počutili se boste bolj samozavestni in opremljeni pri gradnji kakovostne vsebine, ki ima potencial, da konkurira v SERP.

Kaj torej čakaš?

Z našim arzenalom orodij za raziskovanje ključnih besed popeljite svoje procese analize ključnih besed od dobrega do izjemnega in začnite videvati rezultate.

MY number 1 recommendation TO CREATE complete TIME income on line: click on here

Leave a Comment

error: Content is protected !!