Sledenje mobilnih uvrstitev: Kako spremljati in poročati o mobilnih uvrstitvah

MY #1 advice TO CREATE full TIME earnings online: click hereGoogle je lansiral svojo Indeks mobilnih na prvem mestu v letu 2018/19 kot odgovor na razmerje mobilnih iskanj, ki vsako leto niha dlje mimo namiznih računalnikov. Zdaj Googlov algoritem oceni mobilni izkušnje katerega koli spletnega mesta pred izkušnjo namizja, preden ga indeksira v SERP.

Čeprav to seveda dokazuje, da je izgradnja spletnega mesta, optimiziranega za mobilne naprave, ključnega pomena, samo izdelava le-tega ni dovolj. To pomeni tudi naraščajoče število mobilnih iskanj mobilne uvrstitve so pomembnejše za sledenje kot kdaj koli prej. Kljub temu je veliko člankov o sledenju uvrstitvam bleščeče nad mobilnimi uvrstitvami.

V tem članku se bomo poglobili v temo sledenja mobilnih uvrstitev in razpravljali o:

  1. Kako dati prednost sledenju ranga mobilnih in namiznih računalnikov
  2. Kako slediti mobilni uvrstitvi na Raven
  3. Kako ustvariti pronicljiva poročila o mobilnih uvrstitvah

Na koncu boste imeli postopek po korakih za razumevanje pomena mobilnih uvrstitev, njihovo učinkovito spremljanje in oblikovanje prepričljive zgodbe s svojimi poročili o mobilnih seo.

1. Kako dati prednost sledenju ranga mobilnih in namiznih računalnikov

Z Raven’s Sledenje SERP rangulahko spremljate uvrstitve v mobilnih napravah in/ali namiznih računalnikih kateri koli lokaciji (poštna številka, kraj, mesto ali država), ki ga želite, in sistem lahko samodejno posodablja poročila o uvrstitvah ključnih besed dnevno, tedensko ali mesečno. Ko imate toliko možnosti za zmožnosti sledenja rangom, boste morali dati prednost.

Mobilno sledenje rangu: mobilni, namizni, tablični

Če želite to narediti, morajo search engine optimization-ji razumeti razmerje med mobilnimi in namiznimi uporabniki na njihovem spletnem mestu. To je pomembno za odločanje, kateri uvrstitvi slediti, ker je tudi vodi vašo strategijo search engine optimization na strani.

na primer hitrost nalaganja strani je ključnega pomena za premikanje igle pri mobilnem search engine optimization – ker so uporabniki bolj občutljivi na počasno nalaganje, ko čakajo na svojih mobilnih napravah kot na namizju. Torej, če dobite veliko mobilnega prometa, boste želeli zmanjšati velike datoteke in slike ter podvojiti svoja prizadevanja za izboljšanje časa nalaganja.

Razmerje prometa med mobilnimi in namiznimi napravami se drastično spreminja med različnimi panogami, vendar se ne smete zanašati samo na to razčlenitev. To je običajno opaziti v smeri B2B proti B2C, vendar ni nujno univerzalno – in Googlovi lastni podatki kažejo vse večji vpliv mobilnega marketinga v B2B prostoru. Torej, namesto da bi se zanašali na “industrijske standarde”, je bistveno, da poglejte svoje posebne vire prometa da bi razumeli, od kod izvirajo vaši obiskovalci.

In v storitvi Google Analytics ne morate preveriti samo virov prometa – preveriti morate tudi vire prometa glede na stopnje konverzije. Če so vaše stopnje konverzije v mobilnih napravah bistveno nižje kot v namiznih računalnikih, se vprašajte, ali je to neločljivo povezano z izdelkom ali lahko ukrepate za izboljšanje konverzij.

Opomba: Če so stopnje konverzij v mobilnih napravah bistveno boljše od namiznih, se lahko vprašate tudi, kako lahko povečate delež mobilnega prometa na vašem spletnem mestu.

Stopnje konverzije, ki temeljijo na mobilnih napravah in namiznih računalnikih (v tem konkretnem primeru so običajno skoraj enake).

Na zgornjem posnetku zaslona lahko vidimo, da je stopnja konverzije za namizne računalnike 0,20 %, stopnja konverzije za mobilne naprave pa je skoraj enaka – zero,19 %. Mobilni uporabniki predstavljajo približno 35 % celotnega prometa.

Glede na to, da je 35 % pomemben kos prometa, stopnja konverzije za mobilne naprave pa je podobna stopnji konverzije pri namiznih računalnikih, obstaja močan argument za vključitev mobilnega seo in sledenja uvrščanju za mobilne naprave v poročila.

Vendar pa je strategija sledenja rangu odvisna tudi od tega, katere strani (tj. Storitve) dobijo največ mobilnega prometa. Obseg iskanja v mobilnih napravah se lahko spreminja med različnimi ponudbami, na primer, če mehanik ponuja storitve vzdrževanja voznega parka in vleke v sili; isti posel, vendar zelo drugačno stanje storitev in potreb strank.

V tem primeru bodo mobilna iskanja za »vleko v sili« verjetno presegla mobilna iskanja za »vzdrževanje voznega parka« – ker bodo uporabniki ob cesti s pokvarjenim tovornjakom. S tem v mislih bi se morala vaša strategija sledenja rangom prilagoditi odtenkom podjetja in njegovih strank.

Prijavite se za a 7-dnevna brezplačna preizkusna različica z Raven equipment za dostop do sledenja ranga v mobilnih in namiznih računalnikih ter prilagojenega poročanja o seo z belimi oznakami. Uvrstitve lahko spremljate tudi na Bing, Yahoo!, Yandex in Baidu.

2. Kako slediti mobilnim uvrstitvam na Raven

Če ste se odločili, da je spremljanje uvrstitev v mobilnih napravah pomemben del vaše strategije search engine optimization, boste potrebovali programsko opremo, ki bo samodejno spremljala napredek vaše akcije skozi čas.

Z Raven, sledenje mobilnih uvrstitev je hitro in enostavno, in to lahko storite z isto nadzorno ploščo kot sledenje uvrstitvi na namizju. Ko dodate ključno besedo in izberete pogostost sledenja, preprosto vnesite svoje mesto ali poštno številko in pred shranjevanjem preklopite zavihek »Mobilno«.

  Mobile Rank Tracking je preprosto z uporabo Raven Tools.

Uvrstitve v mobilnih napravah se najbolje razumejo v kontekstu njihovih geolokacij – ker so mobilni iskalci pogosto v gibanju in ker se lahko uvrstitve mobilnih telefonov drastično spremenijo iz ene poštne številke v drugo. Zato vam vedno priporočamo, da nastavite sledenje rangu na mobilnih napravah spremljati določena področja.

Dodate lahko več mest ali poštnih številk hkrati ali pa se vrnete pozneje, da dodate več:

Z Raven Tools lahko spremljate določena območja po mestu, poštnini itd.

Nato bo vaša nadzorna plošča SERP Rank Tracker napolnjena s ključnimi besedami, tako da boste lahko spremljali, kje se vaše spletno mesto uvršča za te ključne besede, ko uporabnik išče v mobilni napravi. V primeru zgornjega primera bo »strešnik« sledil v New Yorku, New Jerseyju in na določeni poštni številki Manhattna.

In Ravenova nadzorna plošča SERP Rank Tracker bo prav tako pobrala vaše rezultati zemljevida povezana s storitvijo Google My enterprise – kar je pomembno vedeti za lokalno sledenje uvrstitvi in ​​lokalno poročanje o search engine optimization. Ti položaji ključnih besed bodo označeni z ikono žebljička na zemljevidu, označeno z ‘A’, ‘B’ ali ‘C’ — z ‘A’, ki prikazuje, da imate prvi rezultat zemljevida za to ključno besedo na lokaciji, ki ste jo izbrani za sledenje.

  Rezultati zemljevida znotraj Raven Tools (A, B, C)

Pomembno je omeniti, da se vaš URL morda organsko uvršča na 5. Mesto, hkrati pa imate lahko položaj na zemljevidu ‘A’. To deluje tudi obratno – morda ste na prvem mestu v organskih SERP-jih, vendar imate položaj zemljevida ‘C’ ali pa ga na določenih poštnih številkah sploh nimate. Ko strankam poročate o rezultatih search engine optimization, je pomembno, da vi sporočite te nianse, da se izognete zmedi.

Povzetek

Raven’s SERP Rank Tracker vam omogoča sledenje uvrstitvam na mobilnih in/ali namiznih napravah na kateri koli lokaciji. Svoje ključne besede lahko spremljate skozi čas in spremljate vzpone in padce svojih položajev na spletni nadzorni plošči. Te podatke lahko izvozite neposredno v PDF ali jih priključite Ravenova poročila WYSIWYG za samodejno ustvarjanje poročila o mobilnih uvrstitvah kot del vašega širšega poročanja o digitalnem trženju.

Prijavite se za a 7-dnevna brezplačna preizkusna različica z Raven equipment za dostop do sledenja ranga v mobilnih in namiznih računalnikih ter prilagojenega poročanja o seo z belimi oznakami. Uvrstitve lahko spremljate tudi na Bing, Yahoo!, Yandex in Baidu.

3. Kako ustvariti vpogledna poročila o mobilnih uvrstitvah

Z Ravenovimi poročili WYSIWYG lahko izdelate prilagojena poročila search engine optimization z belimi oznakami za stranke ali vodstvo. Do podatkov lahko dostopate iz več kot 30 virov – Ravenovih lastnih seo orodij (tj. SERP Rank Tracker) ter drugih platform tretjih oseb, kot so Google Analytics, Google ads, facebook advertisements, CallRail in še veliko več.

Kako dodati sledenje mobilnih uvrstitev v poročila WYSIWYG

Z Ravenom je dodajanje sledenja uvrščanju na mobilnih napravah v vaše poročilo o search engine optimization hitro in enostavno. Preprosto pojdite na Zavihek »Poročila WYSIWYG«izberite obstoječe poročilo (ali ustvarite novo) in izberite “Dodaj več meritev”. Nato izberite “SERP Tracker” s seznama virov podatkov, da dodate položaje uvrščanja na nadzorno ploščo poročil.

Sledilnik SERP znotraj Raven Tools

Po dodajanju sledilnika SERP bo nadzorna plošča izgledala nekako takole:

Sledilnik SERP - položaji ranga v orodjih Raven

Na zgornjem posnetku zaslona boste videli privzeti pogled nadzorne plošče, potem ko dodate svoj SERP Rank Tracker v poročilo WYSIWYG. Vendar lahko te meritve naslovov spremenite v vrsto različnih podatkovnih točok – odvisno od prilagojene zgodbe, ki jo želite povedati s sledenjem uvrščanja na mobilnih napravah. Glej spodaj:

Ključna beseda se uvršča od štiri do deset

Raven’s SERP Rank Tracker bo deloval v ozadju in posodabljal položaje ključnih besed glede na pravilnost, ki jo izberete, ko ključne besede vnesete v orodje. Ta se bodo nato samodejno vnesla v vaša poročila Raven, ki jih je mogoče ročno izvoziti v datoteke PDF ali samodejno poslati strankam ali zainteresiranim stranem prek PDF-ja ali povezave za skupno rabo. To pomeni, da so vaša poročila o uvrstitvi v mobilnih napravah vedno posodobljena.

Kako sestaviti pronicljiva poročila o uvrstitvah v mobilnih napravah

Čeprav je poročanje o rezultatih razvrščanja v mobilnih napravah zabavno, je manj pomembno, če ne pripovedujete zgodbe zakaj so mobilne uvrstitve pomembne. Če želite sestaviti pronicljiva in smiselna poročila o seo, morate to narediti ustvariti prepričljivo pripoved od povezovanje mobilnih uvrstitev s komercialnimi rezultati.

Prvi del ustvarjanja vaše prepričljive pripovedi je, da upravičujejo začetno osredotočenost na mobilne uvrstitve (in mobilno seo) – kar smo obravnavali v prvem razdelku tega članka. Torej, če se poglobite v svoje podatke Google Analytics, lahko pokažete, ali vaše spletno mesto privabi obiskovalce na mobilnih napravah, ali ti obiskovalci sodelujejo z vašo vsebino in ali je verjetno, da bodo sploh izvedli konverzijo.

Ampak, da bi meri napredek in poročilo o rezultatih search engine optimization, morate dodeliti vrednost določenim uvrstitvam ključnih besed za mobilne naprave. Če želite to narediti, potrebujete naslednje podatke:

  • Ocenjen organski promet za vašo ključno besedo (na podlagi položaja na uvrstitvi)
  • Stopnja konverzije na strani
  • Stopnja potencialne prodaje
  • Prihodek na prodajo

Nato za izračun donosnosti naložbe za doseganje katere koli razvrstitve mobilnih ključnih besed uporabite formulo:

Prometna vrednost = [Traffic estimate for keyword] x [Conversion rate] x [Lead-to-sale rate] x [Revenue per sale]

Z izračunom možnega dohodka, ustvarjenega s spodbujanjem mobilnega search engine optimization-a, in z pripisovanjem ocenjenih donosov dela, ki ste ga opravili za izboljšanje uvrstitve v mobilnih napravah, lahko poveste zgodbo, ki je globlja od mobilnih uvrstitev in prometa – in greste dlje kot preprosto poročanje o konverzije mobilnih uporabnikov.

Uporabite Raven za sledenje in poročanje o uvrstitvah v mobilnih napravah

Ker Google svojim uporabnikom ponuja bolj dinamične in prilagojene rezultate, morajo tržniki zmanjšati čim več spremenljivk, da bi razumeli njihovo uspešnost seo. Raven’s SERP Rank Tracker vam to pomaga, ker lahko spremljanje razvrščanja ključnih besed za uporabnike na kateri koli lokaciji in na kateri koli napravi.

Naša funkcija poročanja o seo je zasnovana tako, da vam omogoča največjo prilagodljivost kaj poročaš in kako poročaš. Če priključite več virov podatkov, lahko poveste zgodbo, ki presega uvrstitve v mobilnih napravah, promet in celo konverzije. Svojim mobilnim uvrstitvam lahko dodelite komercialno vrednost in ustvarite poročila seo, ki povezujejo organske izboljšave uvrstitve mobilnih naprav z rastjo prihodka.

Prijavite se za a 7-dnevna brezplačna preizkusna različica z Raven equipment za dostop do sledenja ranga v mobilnih in namiznih računalnikih ter prilagojenega poročanja o search engine optimization z belimi oznakami. Uvrstitve lahko spremljate tudi na Bing, Yahoo!, Yandex in Baidu.

MY no 1 advice TO CREATE complete TIME earnings online: click here

Leave a Comment

error: Content is protected !!