Iskanje blagovne znamke v primerjavi z iskanjem brez blagovne znamke: v čem je razlika?

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Večina nasvetov za SEO govori o optimizaciji za ključne besede, ki ne omenjajo vaše blagovne znamke, ker lahko tako v svoje podjetje pritegnete popolne neznance. Kaj pa iskalne poizvedbe, ki omenjajo vašo blagovno znamko?

Z drugimi besedami, kaj pa pritegniti ljudi, ki točno iščejo vaše podjetje? Seveda lahko optimizirate svoje spletno mesto tudi za tovrstne poizvedbe. V tem priročniku bom razložil, kako to storiti. Pokrili bomo naslednje:

Razlika med iskanjem blagovne znamke in iskanjem brez blagovne znamke

Razlika med iskanjem z blagovno znamko in iskanjem brez blagovne znamke je v tem, da iskanje z blagovno znamko vsebuje ime vašega podjetja, storitve ali izdelka, medtem ko iskanje brez blagovne znamke ne. To velja tako za neplačane rezultate kot za oglase v iskalnem omrežju.

Infografika o razliki med iskanjem z blagovno znamko in iskanjem brez blagovne znamke

Zakaj optimizirati za iskanje brez blagovne znamke

Razvrstitev za ključne besede brez blagovne znamke vam omogoča, da pritegnete ljudi, ki iščejo izdelke ali storitve, povezane z vašim podjetjem vendar morda ne poznajo nujno vaše blagovne znamke. Zato je to odličen način za privabljanje novih strank.

Organske ključne besede poročajo o rezultatih za Ahrefsov članek o kontrolnem seznamu SEO

Naš blog članek o našem SEO kontrolni seznam privablja iskalce, ki ne poznajo nujno našega izdelka. Podatki prek Ahrefsa’ Raziskovalec spletnih mest.

Imamo celoten tečaj SEO ki se osredotoča na optimizacijo za ključne besede brez blagovne znamke. V tem članku se bomo torej osredotočili na SEO za iskanje blagovnih znamk.

Zakaj optimizirati za iskanje blagovnih znamk

Razvrstitev po ključnih besedah ​​z blagovno znamko vam omogoča, da pritegnete ljudi, ki so posebej iskanje informacij o vašem podjetju.

Vašo blagovno znamko že poznajo, vendar želijo izvedeti več o tem, kaj počnete. Na primer, morda iščejo ocene, primerjave z drugimi blagovnimi znamkami ali posebne informacije, kot so tehnični podatki ali medijska sredstva.

Torej z iskanjem blagovne znamke, odvisno od namena poizvedbe, ciljate na ljudi, ki:

 • Blizu nakupa od tebe – Ljudje morda iščejo posebej vašo blagovno znamko ali iščejo primerjave med vami in vašo konkurenco. Lahko odgovorite na morebitne ugovore, odgovorite na vprašanja ali jih prepričate, da ste prava izbira.
 • Vaše trenutne stranke – Obveščanje vaših trenutnih strank je prava pot, da jih ohranite zadovoljne.
 • Tisk – Cilj tukaj je biti prvi vir informacij.
 • Ljubitelje blagovnih znamk in druge ljudi preprosto zanima, kaj počnete
Rezultati poročil o organskih ključnih besedah ​​za Ahrefs' "proti" stran

Naša Ciljna stran primerjava našega izdelka s konkurenco pritegne iskalce, ki v Googlu povprašujejo po imenu naše blagovne znamke in »vs«. Podatki prek Ahrefsa’ Raziskovalec spletnih mest.

Kako optimizirati za iskanje blagovnih znamk

V bistvu so v tem procesu štirje koraki. Za namen tega priročnika bom kot primer uporabil fintech podjetje Revolut (vendar je to lahko katero koli podjetje).

1. Poiščite ključne besede, povezane z vašo blagovno znamko, podjetjem ali izdelkom

Ustvariti morate dva seznama ključnih besed, da boste imeli popoln pregled nad iskalno pokrajino z blagovno znamko:

 1. Poiščite ključne besede, po katerih se uvrščate
 2. Poiščite ključne besede vas ne uvrstitev za

Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je vse, kar bomo naredili v tem vodniku, odvisno od države. Postopek boste morali ponoviti za vsako državo, za katere ključne besede se želite uvrstiti.

Poiščite ključne besede, po katerih se uvrščate

Ko imate orodje SEO, kot je Ahrefs, iskanje ključnih besed, po katerih se uvrščate, je kos pogače. Vse kar morate storiti je, da priključite svojo domeno, pojdite na Organske ključne besede poročilo in v filtre vnesite besede/fraze, ki označujejo vašo blagovno znamko ali izdelke.

Neplačane ključne besede poročajo o rezultatih (z uporabljenimi filtri) za spletno mesto Revolut

Nasvet: Ne obremenjujte se z napačno črkovanimi ključnimi besedami. Googlovi algoritmi bodo verjetno poskrbeli za to s pravilnim črkovanjem, ko ustvarite vsebino, ki se uvršča za te ključne besede.

Napačno črkovanje od "revolucija" kot "re volut"; Google samodejno popravi izraz in nakaže, da bo prikazal rezultate za pravilno črkovano ime

Izvozite ta seznam ključnih besed in ga uvozite v urejevalnik preglednic. Uporabil bom Google Preglednice.

Google Preglednica, ki vsebuje rezultate poročila o izvoženih organskih ključnih besedah

In s tem zaključujemo naš prvi seznam. Zdaj pa na naslednjo.

Poiščite ključne besede, po katerih se ne uvrščate

Če želite ustvariti seznam ključnih besed, po katerih se ne uvrščate, morate združiti in primerjati dva seznama: seznam ključnih besed z blagovno znamko, po katerih se uvrščate (to smo pravkar ustvarili) in seznam vseh ključnih besed z blagovno znamko za vaše podjetje. To bomo storili.

V vašem orodju za ključne besede – uporabil bom Ahrefs’ Raziskovalec ključnih besed—priključite ključne besede iste blagovne znamke, ki ste jih uporabili za prvi seznam, izberite isto državo kot prej in pritisnite »Enter«.

Ahrefsovo orodje za raziskovanje ključnih besed

Nato pojdite na Ujemanje izrazov poročilo. Dobili boste seznam vse ključne besede z blagovno znamko.

Rezultati poročila o ujemajočih se izrazih za "revolucija"

Zdaj moramo primerjati ključne besede uvrščaš se za z vse ključne besede, da bi dobili ključne besede z blagovno znamko, po katerih se ne uvrščate. Torej naredite naslednje:

 1. Izvozi seznam
 2. Uvozite seznam na nov list v isti preglednici kot prvi seznam
 3. Ustvarite dodaten stolpec na tem na novo uvoženem seznamu in poimenujte stolpec »Ali se uvrščamo?«
 4. Vstavite to formulo matrike v prvo celico tega stolpca: =ArrayFormula(COUNTIF(Ranking!A2:A, B2:B)=1)

Kjer je »Uvrstitev« ime lista s ključnimi besedami, po katerih se uvrščate, obsegi celic pa stolpec z vašimi ključnimi besedami.

Ta formula bo samodejno zapolnila celoten stolpec z »true«, če ste že uvrščeni za dano ključno besedo, in »false«, če tega ne storite. Verjetno je, da tukaj ne boste dobili preveč »lažnih«, vendar je stvar v tem, da nikoli ne veste, dokler ne preverite.

Na ta način smo ustvarili dva seznama ključnih besed, ki ju potrebujemo za ta postopek. Zdaj pa poglejmo, kako jih lahko uporabimo.

2. Izberite ključne besede, vredne ciljanja

Evo, kako bomo kategorizirali ključne besede z blagovno znamko, ki jih je vredno ciljati:

 1. Neuspešne ključne besede – Ker če izboljšate njihovo uvrstitev, lahko pridobite več prometa iz SERP-jev (strani z rezultati iskalnikov)
 2. Strani z neusklajenim namenom – Ker neusklajen namen iskanja ljudem ne daje tistega, po kar so prišli
 3. Nove dragocene ključne besede – Ker lahko pridobite več prometa s ciljanjem na nove ključne besede

Neuspešne ključne besede

Neuspešne ključne besede z blagovno znamko so v bistvu ključne besede, ki niso na prvem mestu. Kako daleč od #1? Odvisno od iskalne poizvedbe in konkurence.

Če menite, da obstaja razumna možnost, da se ključna beseda uvrsti višje od trenutnega položaja, poskusite. Na splošno je pri nekaterih poizvedbah uvrstitev med prve tri uspešna. Toda za tiste z res hudo konkurenco (kot so iskalne poizvedbe, ki se uporabljajo za primerjave), je uvrstitev med prvih 10 uspeh.

In tako odprite prvi seznam, kliknite stolpec »Trenutni položaj« in razvrstite od Z do A. Vse, kar tukaj ni na prvem mestu, je vaša priložnost. Poglejte vsako ključno besedo. Če je to nekaj, o čemer lahko ustvarite boljšo vsebino, to označite.

Poleg tega si oglejte stolpec »Obseg«, da ugotovite, ali ta ključna beseda pridobi povpraševanje po iskanju v državi, ki ste jo izbrali.

Strani z neusklajenim namenom

Zdaj pa izberimo ključne besede za drugo kategorijo: neskladen namen. Ker ste že pregledali ključne besede, ki niso na prvem mestu, je čas, da si jih podrobneje ogledate na prvem mestu. Če želite igrati na varnejši strani, lahko iskanje razširite na najboljše tri ali celo na prvih 10.

Tukaj je primer strani z neujemajočim se namenom iskanja. Ljudje, ki iščejo Revolutov logotip, verjetno želijo uradno, visokokakovostno sliko, ki jo je mogoče prenesti. Toda Revolut tega ne ponuja na straneh, ki so uvrščene na #1 za to poizvedbo v ZDA

Google SERP za "logotip revolut"

To ključno besedo je torej mogoče označiti kot »neusklajen namen«.

Celica v Google Preglednici, ki vsebuje kategorijo "neusklajen namen"

Pojdimo na zadnjo kategorijo: nove dragocene ključne besede.

Nove ključne besede

Za to bomo odprli drugi list z vsemi ključnimi besedami z blagovno znamko. Če želite prikazati samo tiste, za katere se ne uvrščate v izbrani državi, filtrirajte »Ali uvrščamo?« stolpec za prikaz samo »lažnih« rezultatov:

Možnosti filtra v Google Preglednici

Preden začnemo iskati določene ključne besede, predlagam, da jih razvrstite po obsegu iskanja, da najprej dobite najbolj potencialno dragocene ključne besede.

Zdaj lahko vidimo, ali nam katera od teh ključnih besed pade v oči. Tukaj je ena: primerjava med Revolutom in drugim fintech podjetjem:

Prikazana je celica v Google Preglednici "revolut proti n26"

3. Optimizirajte obstoječo vsebino ali ustvarite nekaj novega

Zdaj moramo iskalnikom dati nekaj, kar lahko uvrstijo. To pomeni bodisi optimizacijo vsebine na obstoječih straneh ali ustvarjanje nove vsebine.

Seznam ključnih besed, ustvarjen v prejšnjem koraku, nam bo povedal, ali moramo narediti prvo ali drugo. Torej:

 • Ključne besede, označene kot »slabo uspešne« ali »neusklajen namen« potrebujejo optimizirano vsebino. Za to smo vas pokrili. Tukaj je podroben vodnik o tem, kako optimizirajte svojo vsebino za iskalnike.
 • Nove ključne besede za katero še niste uvrščeni, boste najverjetneje potrebovali novo vsebino. Pravim “verjetno”, ker boste morda morali premisliti, da je včasih bolje vključiti nekatere teme na obstoječe strani, kot pa jih postaviti na ločene strani. In tukaj je popoln vodnik ustvarjanje vsebine, zasnovane za uvrščanje v iskalnikih.

4. Dodajte notranje povezave

Zadnji korak v našem procesu optimizacije za iskanje blagovnih znamk je dodajanje notranjih povezav.

Poleg tega, da uporabnikom pomagajo pri krmarjenju po vašem spletnem mestu, imajo notranje povezave pomembno vlogo pri SEO. Najprej jih uporabljajo iskalniki odkrivanje, (ponovno) iskanje in indeksiranje strani. Poleg tega Googlu pomagajo razumeti, za kaj gre na vaši strani. In nenazadnje, prenesejo lastnost povezave.

Ker je to precej preprost namig, bom kratek. Na vašem spletnem mestu so v bistvu tri mesta, kjer boste morda želeli dodati notranje povezave vsebini, ki cilja na ključne besede z blagovno znamko:

 1. Navigacija po spletnem mestu – To pomeni zgornjo navigacijo in/ali nogo.
 2. Pomembne strani – Če želite, da se vaša vsebina zlahka in hitro odkrije, dodajte povezave do nje na straneh, ki imajo največ prometa (na primer domača stran) ali na najbolj relevantnih straneh (kot so funkcije).
 3. Strani, kjer omenjate ključne besede – Na primer, če Revolut nekje na svojem spletnem mestu omenja »kupovanje delnic z Revolutom«, ima lahko povezavo do objave v spletnem dnevniku ali ciljne strani, posvečene tej temi.

Kar zadeva zadnjo točko, lahko ta postopek poenostavite z uporabo Ahrefsa (to lahko storite tudi brezplačno z uporabo Ahrefs orodja za spletne skrbnike).

Pojdi na Ahrefs’ Revizija mesta in odprite Priložnosti povezav poročilo. V razdelku z naprednimi filtri nastavite nov filter s pogoji: kontekst ključnih besed vsebuje [your keyword or phrase]. Na ta način lahko najdete ustrezne možnosti povezav za strani, ki še niso bile objavljene.

Poročilo o možnostih povezav: napredne možnosti filtra zgoraj in rezultati poročila na dnu

Priporočeno branje: Tukaj je razlog, zakaj bi morali dati prednost notranjim povezavam v letu 2022

Končne misli

Bolj ko podjetje raste, več cest bo vodilo do podjetja prek iskanja blagovnih znamk (81 % iskanj za mala in srednja podjetja v primerjavi s 58 % za globalne blagovne znamke).

Toda ne glede na velikost podjetja se zdi, da imajo SERP vlogo vizitke podjetja – ljudje iskalnikom postavljajo različna vprašanja in tisto, kar najdejo, postane to, kar vedo. Zato je dobro imeti svoje poizvedbe z blagovno znamko.

Končno, če se odločite optimizirati svoje spletno mesto za iskanje blagovnih znamk, je pomembno vedeti, da spremembe, ki jih naredite, verjetno ne bodo začele veljati čez noč. Ne pozabite, SEO zahteva čas.

In če je vaša SEO programska oprema priložena a sledilec rangovga uporabite, da si prihranite nekaj časa in truda – namesto da ročno preverjanje napredka pri uvrstitvi, kar tako ali tako ni mogoče natančno izvesti.

Naslednji korak: optimizacijo za iskanje blagovnih znamk lahko še dodatno izkoristite, tako da izkoristite prednosti Googlov graf znanja.

Imate vprašanja? Pokliči me na Twitterju.

MY NUMBER 1 RECOMMENDATION TO CREATE FULL TIME INCOME ONLINE: CLICK HERE

Leave a Comment

error: Content is protected !!